به گزارش اکوایران؛ در جریان سلسه گفتگوهای «اکوایران» با فعالان اقتصادی بخش خصوصی درباره اینکه آنها چه آیندهای برای سال ۱۴۰۴ پیشبینی میکنند؟ این بار با محمدرضا نجفیمنش رئیس انجمن قطعه سازان کشور و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفتگو کردهایم.
محمدرضا نجفیمنش، در این گفتوگو درباره وضعیت اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۴ و چالشهای پیشرو اظهار نظر کرد. او با اشاره به مسائل بینالمللی، از جمله بلاتکلیفی در موضوع گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و تحولات سیاسی، تأکید کرد که برای بهبود شرایط اقتصادی باید به سمت تعامل با جهان حرکت کرد.
او با مقایسه شرایط فعلی با دوران تصویب قطعنامه ۵۹۸، گفت که امکان تغییرات ناگهانی و اصلاح مسیر اقتصادی وجود دارد. او گریزی هم به روابط آمریکا و ویتنام زد و گفت کشورهایی مانند ویتنام که سالها درگیر جنگ با آمریکا بودند، اکنون توانستهاند اقتصاد خود را بازسازی کنند و اولین مقصد صادراتی آنها ایالات متحده است.او این گونه روابط را نشانهای از اهمیت اتخاذ سیاستهای جدید با قدرتهای بزرگ جهان دانست و تصریح کرد که ایران نیز میتواند از این تجربیات بهرهبرداری کند.
نجفیمنش در گفتگو با اکوایران تأکید کرد که باید برنامهریزی دقیقی برای بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی و خارجی انجام شود تا اقتصاد کشور از رکود خارج شود و به سمت رشد پایدار حرکت کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران بر لزوم پیوستن ایران به معاهدات مالی بینالمللی تأکید کرد و هشدار داد که عدم اجرای این سیاستها میتواند فرصتهای اقتصادی در پیمانهایی مانند اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای را از بین ببرد.
نجفیمنش با اشاره به پتانسیل بالای اقتصادی ایران، بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای ایرانیان خارج از کشور برای توسعه اقتصادی تأکید کرد. او گفت که سرمایهگذاران ایرانی مقیم خارج میتوانند نقش مهمی در افزایش تولید و اشتغال داخلی داشته باشند، اما نبود یک بستر مالی مناسب، مانع از ورود سرمایههای آنها به کشور میشود.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران همچنین بیان کرد که ایران دارای منابع انسانی و طبیعی قابلتوجهی است که در صورت مدیریت صحیح، میتواند در مسیر توسعه قرار گیرد.
15 درصد افزایش هزینه تبادلات مالی
نجفیمنش با اشاره به هزینههای ناشی از عدم اتصال بانکی ایران به نظام مالی جهانی، گفت که این موضوع هزینه تبادلات مالی را تا ۱۵ درصد افزایش داده و موجب کاهش رقابتپذیری تجار ایرانی شده است. او تأکید کرد که اگر ایران به FATF نپیوندد، حتی در چارچوب پیمانهایی مانند اوراسیا و شانگهای نیز نمیتواند از ظرفیتهای اقتصادی به طور کامل بهرهمند شود.
رئیس انجمن قطعه سازان کشور در واکنش به اظهارات سال گذشته مسعود پزشکیان، رئیسجمهور درباره حل مشکلات بانکی با یکی از کشورهای عضو اوراسیا گفت: حتی اگر مشکلات مالی تا حدودی حل شده باشد ما نباید موضوع FATF را نادیده بگیریم. واقعیت این است که اگر به این سازوکارها نپیوندیم، ارتباط بانکی خود را با دنیا از دست خواهیم داد.
او تأکید کرد که باید شرایطی فراهم شود تا هزینههای اضافی حذف شود و تبادلات مالی ایران با سایر کشورها تسهیل شود.
نجفیمنش اظهار کرد که اقتصاد ایران نیازمند یک راهبرد بلندمدت برای ارتباط با جهان است و تعامل سازنده با کشورهای مختلف میتواند به توسعه پایدار منجر شود. او به نقش سیاستگذاری صحیح در افزایش ثبات اقتصادی اشاره کرد و گفت که ایران باید از فرصتهای بینالمللی برای بهبود وضعیت اقتصادی خود استفاده کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران بر اهمیت نگاه رو به جلو و تلاش برای بهبود شرایط اقتصادی تأکید کرد. او گفت که ناامیدی و توقف فعالیتهای اقتصادی میتواند مضر باشد و تأکید کرد که باید با امید و برنامهریزی، کشور را به سمت توسعه سوق داد. رئیس انجمن قطعه سازان کشور افزود که تحقق این هدف نیازمند تصمیمگیریهای عقلانی و ایجاد شرایطی برای استفاده بهینه از ظرفیتهای داخلی و بینالمللی است.