گزارش یک پژوهش؛ بهبود نوروپاتی دیابتی، شواهد امیدوارکننده از مطالعات حیوانی

گزارش یک پژوهش؛ بهبود نوروپاتی دیابتی، شواهد امیدوارکننده از مطالعات حیوانی

 

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، طرح تحقیقاتی «طرح تحقیقاتی با عنوان “مطالعات انسانی کارایی و ایمنی سلول های بنیادی در درمان نوروپاتی محیطی دیابتی – یک مطالعه مروری نظام مند و متاآنالیز» در سال گذشته به سرانجام رسید و به ارتقاء سطح دانش و سلامت در حوزه دیابت کمک کرد. دکتر وفا رحیمی موقر، مجری اصلی این طرح تحقیقاتی است.

دکتر علیزاده، دکتر معصومی، دکتر حسن‌زاده طباطبایی، دکتر قدسی – مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر پوررشیدی – بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر جهانی – مرکز تحقیقات مالتیپل اسکلروزیس، دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر رضایی‌زاده – مؤسسه رویان برای زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی؛ دکتر تبریزی – دانشگاه علوم پزشکی فسا؛ دکتر بنی‌هاشمیان – دانشگاه علوم پزشکی سمنان؛ دکتر هاروپ – دانشگاه توماس جفرسون اعضای تیم تحقیقاتی را تشکیل می‌دهند. این طرح تحقیقاتی، مروری سیستماتیک با تحلیل 7 مطالعه انسانی نشان داد که سلول‌درمانی بهبود معناداری در سرعت انتقال عصبی حرکتی و حسی، کاهش آستانه درک ارتعاش و بهبود امتیازهای بالینی تورنتو ایجاد می‌کند. عوارض جانبی محدود به درد و تورم موقت در محل تزریق بود.

این یافته‌ها امید به درمان مؤثر نوروپاتی دیابتی می‌دهد. این مطالعه شواهد بالینی کارآیی سلول‌درمانی در انسان برای نوروپاتی دیابتی را ارائه می‌دهد. با تحلیل کارآزمایی‌های کنترل شده انسانی و ارزیابی ایمنی، راهنمای مطمئنی برای استفاده بالینی این روش درمانی فراهم می‌کند.

 ارائه شواهد بالینی قوی برای کارآیی سلول‌درمانی در نوروپاتی دیابتی و تأیید ایمنی نسبی سلول‌درمانی در مطالعات انسانی به عنوان کاربردهای طرح تحقیقاتی دکتر رحیمی هستند. این پژوهشگر در نشست خبری بررسی طرح تحقیقاتی «طرح تحقیقاتی با عنوان “مطالعات انسانی کارایی و ایمنی سلول های بنیادی در درمان نوروپاتی محیطی دیابتی – یک مطالعه مروری نظام مند و متاآنالیز» بر ضرورت حمایت وزارت بهداشت برای تدوین مقررات تأیید سلول‌درمانی، تأمین بودجه کارآزمایی‌های بالینی گسترده، ایجاد مراکز استاندارد تولید سلول‌های بنیادی، حمایت وزارت بهداشت برای اجرای پروژه‌های ملی، همکاری بیمه‌ها برای پوشش هزینه‌های درمان، و تشکیل کمیته ملی نظارت بر سلول‌درمانی تاکید کرد.

این مطالعه قابلیت تأثیر بر سیاست‌های درمانی در حوزه دیابت دارد. در بعد بهداشتی، می‌تواند روش جدیدی برای درمان نوروپاتی دیابتی معرفی کند.

در بعد آموزشی، محتوای برنامه‌های آموزش پزشکی در زمینه سلول‌درمانی را غنی می‌کند.

در بعد اجتماعی، امید بیماران دیابتی به درمان‌های نوین را افزایش می‌دهد. همچنین زمینه‌ساز تدوین قوانین و مقررات جدید برای نظارت بر سلول‌درمانی در سازمان غذا و دارو است.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر وفا رحیمی، استاد جراحی مغز و اعصاب و مدیر مرکز تحقیقات آسیب نخاعی تروماتیک در مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران است که بیش از 30 سال سابقه تحقیق، آموزش و درمان در حوزه نوروتروما در کارنامه دارد. علاقمندان برای ارتباط با این استاد دانشگاه می‌توانند با شماره تلفن3422682 0915 تماس گیرند یا از طریق صندوق پست الکترونیکی به نشانی v_rahimi@yahoo.com اقدام کنند.