رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری شهریار گفت: پرستاران زیادی داوطلبانه در زمان جنگ در بیمارستانهای شهر قدس و ملارد حضور داشتند، حتی یک پرستار در این 12 روز در 25 شیفت بیمارستان حاضر شد البته اسکان خانواده پرستاران در بیمارستان هم در حضور بیشتر آنها موثر بود.
زهرا نوغانچی صالح در گفتگو با خبرنگار روابطعمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: در همان ابتدای شروع جنگ ۱۲ روزه متوجه شدیم دغدغه مهم پرستاران این است که در کنار خانواده باشند. به همین علت با همان امکاناتی که داشتیم، سعی کردیم امکان اسکان پرستاران را در بیمارستان را فراهم کنیم. این تجربه بهنظر میرسد در بحرانها میتواند برای آرامش خاطر پرستاران بسیار کمککننده باشد.
وی گفت: از ابتدای حملات موشکی رژیم صهیونیستی که اتفاق افتاد پرستاران در شهریار پای کار بودند. در این مدت غیبتها بسیار کم بود و پرستاران تا جایی که میتوانستند سعی کردند شیفتها را پوشش دهند. از یک طرف نگران خانوادههایشان بودند. خانوادههایی را داشتیم که میخواستند فرزندان پرستارشان را ببرند یا پرستارانی بودند که نگران فرزندان و خانوادههایشان بودند.
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری شهریار افزود: این دغدغه را بین پرستاران میدیدیم که از طرفی نگران بیمارستان و خدمترسانی بودند و از طرف دیگر نگران خانوادههایشان بودند که باید این وضعیت را مدیریت میکردند. این مدیریت به بهترین نحو از سوی پرستاران اتفاق افتاد.
نوغانچی ادامه داد: طبق تجربه کاری در سالهای مختلف و با توجه به بحرانهایی که پشت سر گذاشتیم، همیشه پرستاران از جان و دل مایه گذاشتند. آمدند و حضور پرستاران مایه دلگرمی مردم بود. مردمی که به بیمارستان مراجعه میکردند و میدیدند اورژانس و بخشهای مختلف بیمارستان فعال است، باعث دلگرمی آنها میشد.
وی اضافه کرد: در شهریار جدای از حضور در کنار پرستاران و سرزدن به آنها یکی از اقداماتی که برای دلگرمی پرستاران انجام دادیم فراهم کردن امکان اسکان خانواده پرستاران در مراکز درمانی بود.
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری شهریار گفت: در همان ابتدای شروع جنگ ۱۲ روزه دیدیم دغدغه پرستاران کنار هم بودن خانواده است و با همان امکاناتی که داشتیم، سعی کردیم امکان اسکان را فراهم کنیم. این تجربه بهنظر میرسد در بحرانها میتواند برای آرامش خاطر پرستاران بسیار کمککننده باشد.
نوغانچی ادامه داد: پرستاران به همراه همسر، خواهر و خانواده خود در بیمارستان حضور داشتند که باعث دلگرمی آنها بود. همچنین با امکانات کمی که داشتیم سعی کردیم امکانی هم برای غذای همکاران و خانوداههای آنها و همچنین رفتوآمد آنها ایجاد کنیم.
۲۵ شیفت پرستار در ۱۲ روز جنگ
وی اضافه کرد: زمانی که در اوج حملات اعلام فراخوان میشد، پرستاران بهصورت داوطلب از بخشهای مختلف اعلام آمادگی میکردند. چندین لیست داوطلب داشتیم که پرستاران اعلام آمادگی کرده بودند بهصورت شبانهروزی در دسترس هستند. از طرف دیگر پرستاری را داشتیم که در این ۱۲ روز حدود ۲۵ شیفت در بیمارستان حضور داشت.
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری شهریار افزود: جدای از آن شاهد فداکاری پرستاران برای دیگر همکارانشان بودیم که بهجای یکدیگر در زمانی که نیاز داشتند حضور پیدا میکردند یا برای مثال همکارانی بودند که خانواده شان را به شهرستان فرستاده بودند و خودشان در بیمارستان برای خدمترسانی بهصورت کامل حضور داشتند. زمانی که حملهای صورت میگرفت، پرستارانی داشتیم که خانههایشان تحت تاثیر موج انفجار قرار میگرفت، میرفت و باز شیفت بعد در بیمارستان برای خدمترسانی آماده بود.
حضور با موتور در زمان بحران
نوعانچی گفت: بیمارستان شهر قدس برای درمان مجروحان جنگ در این منطقه فعال بود، بیمارستان شهدای سلامت ملارد نیز در جریان جنگ ۱۲ روزه بسیار فعال بود و برای مثال در یکی از حملات تعداد زیادی از مجروحان را نیمه شب در عرض کمتر از سه ساعت پذیرش و وضعیت را پایدار کردند. همکاران برای کمک رسانی ساعت ۳ نیمه شب با موتور و هر وسیلهای که توانستند خودشان را برای کمکرسانی به بیمارستان رسانده بودند.
وی افزود: پرستاران باز هم بار دیگر ثابت کردند که پای کار هستند و گذشته از تمام مطالبات و نارضایتیهایی که در حالت عادی در جامعه پرستاری هست، در شرایط بحران کنار مردم هستند. وجدان کاری و اخلاق حرفهای پرستاران ستودنی است. امیدوارم تمهیداتی در نظر گرفته شود که از پرستاران قدردانی لازم انجام شود.
نیاز به دادن دلگرمی به پرستاران در همه سطوح
رئیس هیئتمدیره نظام پرستاری شهریار ادامه داد: همانطور که رهبر معظم انقلاب و ریاست جمهوری گفتند جامعه به پرستاران نیاز دارد و این نیازی نیست که پس از بحران برطرف شود و به پرستاران در همه مقاطع نیاز است.
نوغانچی اضافه کرد: بسیاری از پرستاران جوان هستند و اولین حضور خود را در زمان بحران تجربه میکنند، قدردانی از پرستاران و همدلی با آنها باعث دلگرمی و ادامه دادن آنها میشود. همانطور که دکتر نجاتیان رئیس کل سازمان نظام پرستاری در آن زمان با حضور خود در بیمارستانها باعث دلگرمی پرستاران شد.
وی گفت: همدلی و حضور مسئولان مایه دلگرمی است و از لحاظ عاطفی بسیار کمک کننده است، امیدواریم این دلگرمی و همدلی را در سطوح دیگر با برطرف کردن مشکلات معیشتی پرستاران هم شاهد باشیم.