حفظ حقوق معنوی دانشگاه و اساتید در همکاری با دانشجویان خارج از دانشگاه الزامی است

حفظ حقوق معنوی دانشگاه و اساتید در همکاری با دانشجویان خارج از دانشگاه الزامی است

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در جلسه روز یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ در سالن شورای دانشگاه، با توضیحات دکتر سید فرشاد علامه، معاون آموزشی دانشگاه، دکتر علیرضا استقامتی، رئیس دانشکده پزشکی و دکتر فردین عمیدی، معاون مالی و اداری این دانشکده درباره پایان‌نامه دانشجویان خارج از دانشگاه و نحوه چاپ مقالات علمی در مجلات دانشگاه بحث و تبادل نظر شد.
در ادامه دکتر غلامرضا حسن زاده از اساتید گروه آموزشی سلامت الکترونیک دانشکده پزشکی در خصوص لزوم ایجاد شبکه ارتباطی امن و مقاوم در دانشگاه مطالبی ارائه کرد و در پایان دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه از مداخلات پس از جنگ و تشکیل 5 کارگروه فنی در این معاونت گزارش داد.

جمع بندی رئیس دانشگاه
دکتر رئیس‌کرمی در جمع بندی مباحث ارائه شده با اشاره به تجربیات موفق بیمارستان امام خمینی(ره) در پذیرش پایان نامه های خارج از دانشگاه گفت: «در آنجا توافق شده بود که پایان‌نامه‌ها تنها در صورتی قابل اجرا باشند که یکی از اساتید رسمی بیمارستان، به‌عنوان استاد مشاور یا راهنما، مسئولیت علمی پروژه را بپذیرد که این رویکرد موجب سامان‌دهی و کنترل کیفی پایان‌نامه‌ها شد.»

تأکید بر لحاظ شأن علمی دانشگاه در تعاملات بیرونی
دکتر رئیس‌کرمی با تأکید بر اهمیت حفظ حقوق معنوی دانشگاه اظهار داشت: «در روند همکاری با دانشجویان خارج از دانشگاه، باید مراقب باشیم که شأن دانشگاه و جایگاه علمی اساتید حفظ شود. استادان ما نیز در جذب پروژه‌ها نقش فعالی دارند و نباید با سیاست‌های سختگیرانه، انگیزه آنان را کاهش داد.»
وی با اشاره به حمایت‌های پژوهشی دانشگاه افزود: « نباید باب تعاملات علمی را با اعمال هزینه‌ها ببندیم هدف این است که سطح کیفی مجلات دانشگاهی به جایی برسد که پژوهشگران برای چاپ مقاله در آن‌ها، متقاضی و مشتاق باشند.»

آمادگی دانشگاه در برابر اختلال‌های ارتباطی
دکتر رئیس‌کرمی پس از ارائه دکتر حسن‌زاده در خصوص ایجاد شبکه ارتباطی امن و مقاوم برای مدیریت سلامت تهران، بر لزوم آمادگی برای بحران‌های ارتباطی تأکید کرد و گفت: «در حادثه اخیر (جنگ تحمیلی رژیم صهیونی علیه ایران)، هرچند اینترنت دچار مشکل شد، اما سایر زیرساخت‌ها آسیب ندیدند؛ ولی تضمینی نیست که در آینده نیز چنین باشد.»

نقش گروه‌های آموزشی در مدیریت بحران
دکتر رئیس کرمی با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی با معاون درمان در ساعات اولیه بروز جنگ، افزود: «در همان ساعت پنج صبح جمعه، بحث بی‌سیم و روش‌های ارتباطی جایگزین را با وزارت بهداشت مطرح کردیم. حدود چهار تا پنج گروه آموزشی نیز فراتر از وظایف خود وارد عمل شدند. انتظار می‌رود سایر گروه‌ها نیز در چنین مواقعی فعال‌تر باشند.»

زیرساخت‌های قوی برای ویزیت و آموزش آنلاین
رئیس دانشگاه افزود: «ما ظرفیت خوبی برای ارائه خدمات ویزیت آنلاین داریم. این ظرفیت می‌تواند پاسخگوی ۶۰ تا ۷۰ درصد نیاز بیماران مزمن باشد.» همچنین با اشاره به تجربه پساکرونا تأکید کرد: «امروز آموزش آنلاین نهادینه شده و باید در مواقع
بحرانی، گروه‌های آموزشی سریعاً به آن سوییچ کنند.»


الگوی موفق گروه کودکان
دکتر رئیس کرمی از عملکرد گروه کودکان دانشکده پزشکی به‌عنوان نمونه ای موفق نام برد و گفت: «تنها یک روز پس از بحران، کلاس‌های آموزشی این گروه از سر گرفته شد و این نشان از چابکی گروه دارد. انتظار می‌رود این الگو در سایر گروه‌ها نیز جاری و نهادینه شود.»

توسعه زیرساخت ارتباطی؛ یک ضرورت راهبردی
در پایان، دکتر رئیس‌کرمی با قدردانی از مدیریت حراست دانشگاه و فعالان حوزه سلامت دیجیتال و آموزش مجازی، خواستار برنامه‌ریزی دقیق برای گسترش زیرساخت‌های ارتباطی جایگزین در دانشگاه شد.