فعالیت بیشتر کلینیک مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در شرایط بحرانی

فعالیت بیشتر کلینیک مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در شرایط بحرانی

برای استفاده از خدمات این کلینیک می توانید اینجا را کلیک کنید.

«ایران» از خدمات پزشکی از راه دور دانشگاه علوم پزشکی تهران در شرایط بحرانی گزارش می‎دهد
«ویزیت مجازی» راهی برای دسترسی بیمار به پزشک
محدثه جعفری روزنامه نگار
حدود یازده روز از آغاز تجاوزات رژیم منحوس صهیونیستی می‎گذرد، تجاوزگری‎هایی که سبب کشته و زخمی‌شدن تعداد زیادی از هموطنان‎مان شد و آرامش را از گروه‎های مختلف در جامعه گرفت. در این میان خدمات درمانی مردم همچنان با قوت از سوی مراکز درمانی و بیمارستان‌ها با تمام ظرفیت ارائه می‎شود. شاید برای برخی حضور و دریافت خدمات روتین بیمارشان در این شرایط جنگی کمی‌دشوار باشد، اما نظام سلامت برای ارائه خدمت به بیماران و افرادی که نیازمند دریافت مشاوره‎های پزشکی هستند، برنامه‌ریزی کرده و سامانه کلینیک مجازی ویزیت و مشاوره پزشکی را راه‌اندازی کرده است تا بیماران از سراسر ایران بتوانند با پزشکان‌شان ارتباط گرفته و درمان بیماری‌شان در چنین شرایطی به تعویق نیفتد.
دکتر رضا شروین‌ بدو، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران از راه‌اندازی کلینیک مجازی برای مشاوره و ویزیت بیماران خبر می‎دهد و می‎گوید:«هدف کلینیک مجازی پیگیری کارهای بیماران به صورت غیرحضوری است. تجربه این اقدام را در سنوات گذشته هم داشتیم. به این صورت که قبل از ایجاد شرایط جنگی، این سامانه به بیماران معرفی شده بود تا بتوانند در زمان مشخصی به صورت برخط با پزشک معالجشان ارتباط برقرار کرده و مشاوره‎های لازم را برای استفاده از دارو و… دریافت کنند. به عنوان مثال، بیماری قبلاً مراجعه حضوری داشته و اکنون برای نشان دادن جواب آزمایش دیگر تمایل به مراجعه حضوری به مراکز درمانی ندارد یا در شهرستان است و امکان حضور ندارد، بنابراین از طریق این کلینیک مجازی با پزشک ارتباط گرفته و جواب آزمایشاتش را به دکتر نشان می‎دهد. اگر نیاز به تجویز دارو و انجام تست‎های دیگر هم باشد، از طریق همین سامانه برای بیمار نسخه نوشته می‎شود و بیمار می‎تواند با کدی که برایش بارگذاری می‌شود، نسخه‎اش را از داروخانه دریافت کند. تا قبل از شرایط فعلی، برخی از پزشکان دانشگاه علوم پزشکی تهران از این طریق با بیمارانشان در ارتباط بودند.»
این دانشگاه با استفاده از خدمات کلینیک‎ مجازی، ویزیت و مشاوره آنلاین را حتی در دورترین نقاط کشور برای بیماران فراهم ساخته است تا بتوانند به پزشکان و اساتید دانشگاه دسترسی پیدا کنند.
دکتر بدو با اشاره به اینکه با شروع بحران پیش آمده و تجاوز رژیم صهیونیستی بیش از هزاران بیمار امکان حضور در مرکز درمانی را نداشتند، بیان می‎کند:«همین امر سبب شد خدمات این کلینیک مجازی را گسترده‎تر کنیم تا بیماران بتوانند راحت‎تر از خدمات ویزیت آنلاین استفاده کنند و دغدغه حضور در مراکز درمانی دانشگاهی یا مشورت با پزشکشان را نداشته باشند. در این شرایط که تردد برای شهروندان به‌ویژه افرادی که در شهرستان‎ها ساکن هستند و حضورشان در تهران دشوار است، این بستر مجازی می‌تواند کمک شایانی به رفع دغدغه بیماران کند، از طرفی با دعوت از اساتید، پزشکان و متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران، درخواست کردیم تا به این کلینیک مجازی بپیوندند تا بیمارانشان بتوانند راحت‎تر با آنها ارتباط برقرار کنند.»

جلوگیری از خوددرمانی
با فعال کردن کلینیک مجازی کلینیک مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، آماده برای ویزیت و مشاوره بیماران از تمام نقاط کشور در این شرایط بحرانی است. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه هموطنان می‎توانند با استفاده از این لینک (https://onlineclinic.tums.ac.ir) از خدمات کلینیک مجازی بهره‎مند شوند، توضیح می‎دهد:«در کنار فعالیت حضوری مراکز درمانی و بیمارستان‎های تحت پوشش که با تمام نیرو در حال خدمات‎رسانی به هموطنان هستند، کلینیک مجازیِ ویزیت و مشاوره را هم فعال‎تر کردیم تا بیماران مجبور نشوند در این شرایط برای مشاوره یا نشان دادن جواب آزمایش، مسیر طولانی را طی کنند یا به خاطر شرایط بحرانی که ایجاد شده است، درمان بیماری‎هایشان را به تعویق بیندازند، چراکه این کار می‎تواند سبب خود‌درمانی شده و آسیب جدی به بیماران وارد سازد. » به گفته دکتر بدو، این سامانه مجازی به بیماران یا افرادی که نیاز به مشاوره پزشک دارند این امکان را می‎دهد تا اگر دچار شک و شبهه‎ای در وضعیت سلامتی خود یا فرزندشان شدند، بدون نیاز به مراجعه حضوری از سرتاسر کشور با بهترین متخصصان و پزشکان مشورت کرده و شرح حال دهند، متخصصان با توجه به شرایط فرد اگر نیاز به آزمایش یا تصویربرداری باشد به صورت مجازی در همان سامانه نسخه‌نویسی کرده و فرد می‌تواند با مراجعه به آزمایشگاه‎های شهرش پیگیر امور درمانی‎اش باشد. بعد از آن هم می‎تواند نتایج آزمایشات و عکس‎هایش را در همان سامانه برای پزشک بارگذاری کند تا روند درمانی‌اش بدون مشکل پیگیری شود. اگر شرایط بیمار به شکلی باشد که نیاز به معاینات حضوری هم داشته باشد، حتماً به او اطلاع داده می‎شود تا در زمان مشخصی به کلینیک درمانی مراجعه کند.

جلوگیری از سرگردانی برای یافتن متخصص
این سامانه در بستر اینترنت ملی هم فعال است و بیماران نباید نگرانی‌ای از کندی اینترنت یا قطع آن داشته باشند. دکتر بدو با اشاره به اینکه پزشکان و متخصصان زمان‎های خالی و آماده فعالیت در سامانه را مشخص کردند، می‎گوید:«بیماران می‎توانند با کلیک روی لینک وارد سامانه شوند، اسم و تخصص پزشک را جست‌و‌جو کرده و از زمان و روز فعال شدن پزشک در سامانه آگاه شوند و به این شکل در زمان مقرر، ارتباط مجازی با پزشک برقرار کنند. ممکن است بیماری، از کمردرد شکایت داشته و دنبال ارتوپدی باشد، اما با دریافت مشاوره از پزشکان این کلینیک مجازی، مشخص می‎شود فرد به جراح مغز و اعصاب نیاز دارد و دیگر از این کلینیک به آن کلینیک سرگردان نباشد و مستقیم به متخصص مربوطه ارجاع می‎شود.»

انجام بیش از 40 هزار ویزیت مجازی
بدو با اشاره به اینکه در حال حاضر آمار جدیدی از تعداد ویزیت‎ها ندارد، می‎گوید:«براساس آمار قبلی حدود 40 هزار ویزیت مجازی در این بستر ایجاد شده که رضایتمندی بیماران را در پی‎ داشته است. با توجه به شرایط فعلی تعداد بسیاری از پزشکان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای سهولت مردم، ویزیت‎هایشان را به صورت مجازی انجام می‎دهند. ناگفته نماند همه تخصص‎ها در این کلینیک مجازی فعال است. هزینه‎های ویزیت مجازی بر اساس مصوبه‎ و تعرفه‎های دولتی مشخص شده است و بسیاری از بیماران از هزینه آن رضایت کامل دارند چرا که اگر بخواهند به صورت حضوری مراجعه کنند، باید هزینه رفت‌و‌آمد را هم به ویزیت اضافه کرد، به همین دلیل ویزیت آنلاین صرفه اقتصادی بهتری برایشان دارد، جدای از اینکه درگیر صف‎های طولانی مراکز درمانی هم نمی‎شوند.»
معاونت درمان با اشاره به اینکه کلینیک ویزیت مجازی این امکان را به مردم می‎دهد تا با افراد واجد صلاحیت در امور درمانی ارتباط برقرار کنند، می‎گوید:«در بسیاری از موارد به‌ویژه اکنون که ترددها کمی‌از شهرستان‎ها به سمت تهران مشکل شده، بیمارانی که پزشک معالج‎شان در تهران است، می‎توانند از طریق این سامانه با او ارتباط برقرار کنند و بدون نگرانی امور درمانی‌شان را پشت سر بگذارند. این سامانه می‌تواند آرامش روحی به بیماران دهد تا تجویزها و مشاوره‎ها را از طرف پزشکان خودشان دریافت ‎کنند.»

بــــرش

شهادت نوجوان 16 ساله بر اثر تجاوزات صهیونیست‎ها
دکتر بدو اشاره‎ای هم به بحث خدمات‌رسانی بیمارستان‎ها و مراکز درمانی این دانشگاه به مجروحان و حادثه‌دیدگان تجاوزات رژیم صهیونیستی می‎کند و می‎گوید:«از بامداد جمعه که تجاوزگری‌ها آغاز شد جلسه‌ای در دانشگاه شکل گرفت تا تمام بیمارستان‎ها و مراکز درمانی تحت پوشش ما، به بهترین شکل خدماتشان را به مردم و مجروحان ارائه کنند. تعدادی از مجروحان به مراکز ما منتقل شدند و از همان روز اول قبل از اینکه وزارت بهداشت بخشنامه‎ای بزند، تمام خدمات رایگان به مجروحان ارائه شد و همراه بیمار برای تهیه حتی یک ملزومات پزشکی هم به بیرون فرستاده نشد. تلاش کردیم تمام خدمات درمانی با بهترین کیفیت در اختیار هموطنان‎مان قرارگیرد. خوشبختانه بیشتر مجروحان درمان شدند و به آغوش خانواده‎هایشان بازگشتند اما متأسفانه شاهد شهید شدن تعدادی هم بودیم که یکی از آنها نوجوانی 16 ساله بود که با وجود ارائه خدمات درمانی نتوانستیم جانش را نجات دهیم و به علت شدت جراحات وارده به وی، بعد از چند روز بستری در ICU دو روز قبل به درجه رفیع شهادت نائل شد.»او با اشاره به ثبت‌نام نیروهای داوطلب برای حضور در بیمارستان‎ها می‎گوید:«خوشبختانه مراکز ما با تمام ظرفیت در حال خدمات‎رسانی به هموطنان هستند و هیچ کمبودی از نظر دارو، تجهیزات و نیروی انسانی نداریم. حتی نیروهایی به صورت داوطلب اعلام آمادگی کرده‌اند که هنوز به وجودشان در بیمارستان‎ها نیاز پیدا نکردیم و با کادر درمانی که شجاعانه در حال خدمت به مردم هستند، امورات بیماران پیگیری و رفع می‎شود.»