میزان شیوع هپاتیت B در کشور به کمتر از یک درصد رسید

میزان شیوع هپاتیت B در کشور به کمتر از یک درصد رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان نظام پزشکی تهران، سید امیر پاشا طبائیان، عضو هیأت مدیره نظام پزشکی تهران و هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران: با بیان این‌که با اجرای برنامه واکسیناسیون هپاتیت‌ب شیوع بیماری به کمتر از یک درصد رسیده است گفت: تماس با خون آلوده از راه تزریق با سرنگ مشترک یا ابزارهای تیز آلوده ممکن است باعث انتقال بیماری شود.

وی در خصوص عوامل ایجادکننده بیماری هپاتیت گفت: هپاتیت به‌معنای التهاب سلول‌های کبدی است، این التهاب می‌تواند دلایل مختلفی از جمله ابتلاء به برخی از ویروس‌ها، مصرف برخی داروها یا سموم و بیماری‌های خود ایمنی داشته باشد، کبد چرب نیز می‌تواند منجر به هپاتیت یعنی التهاب سلول‌های کبدی شود.

انواع هپاتیت ویروسی و راه‌های انتقال آن‌ها

وی اضافه کرد: در مجموع همه این عوامل می‌توانند منجر به هپاتیت شوند اما آنچه بیشتر در ذهن مردم از “هپاتیت” جا افتاده هپاتیت ویروسی است. هپاتیت ویروسی انواع مختلفی از جمله هپاتیت A، B ،C ،D، و E دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص هپاتیت‌های “آ” و “ای” گفت: برخی انواع مانند هپاتیت A و E براثر مصرف آب و غذاهای آلوده به ویروس ایجاد می‌شوند و معمولاً حاد هستند و پس از طی دوره بیماری ویروس از بدن حذف می‌شود و بنابراین این نوع هپاتیت‌ها مزمن نمی‌شوند اما در برخی دیگر از انواع هپاتیت «مثل B و C» بیماری ممکن است ابتدا به‌صورت حاد آغاز شود ولی در درصدی از مبتلایان به فرم مزمن تبدیل شود و سال‌ها در بدن باقی بماند.

طبائیان در خصوص راه‌های انتقال هپاتیت‌های ویروسی تصریح کرد: هپاتیتC از طریق تماس با خون آلوده «مثلاً بر اثر استفاده از سرنگ مشترک میان معتادان» روابط جنسی و انتقال از مادر به فرزند منتقل می‌شود و هپاتیت B نیز بیشتر از طریق تماس با خون آلوده و کمتر از طریق روابط جنسی و انتقال از مادر به فرزند به افراد سالم منتقل می‌شود.

راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به هپاتیت‌های ویروسی

وی در خصوص راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به هپاتیت‌های ویروسی اظهار کرد: خوشبختانه واکسن هپاتیتB سال‌هاست که وجود دارد و از بروز بیماری جلوگیری می‌کند. از سال ۱۳۷۳ که برنامه واکسیناسیون روتین نوزادان آغاز شد، نوزادانی که بعد از این سال متولد شدند به‌صورت کامل در سه نوبت واکسن هپاتیتB را دریافت کرده‌اند. افرادی که این واکسن را دریافت کرده‌اند در برابر هپاتیتB ایمن هستند یعنی حتی در صورت تماس با خون آلوده به این بیماری مبتلا نمی‌شوند.

شیوع هپاتیت در ایران به کمتر از یک‌درصد رسیده است

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران یاداور شد: قبل از آغاز واکسیناسیون شیوع هپاتیتB در ایران در سطح متوسط بود، تا پیش از آغاز واکسیناسیون علیه هپاتیت‌ب میزان شیوع بیماری در کشور بین ۲ تا ۷ درصد جمعیت بود اما پس از اجرای برنامه واکسیناسیون طبق مطالعات جدید این میزان شیوع به کمتر از یک درصد رسیده است.