بهره‌مندی سه هزار نفر از خدمات حوزه توانبخشی بهزیستی در دلیجان

بهره‌مندی سه هزار نفر از خدمات حوزه توانبخشی بهزیستی در دلیجان

رضا رحیمی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در ذهن عموم مردم، فعالیت سازمان بهزیستی بیشتر با رسیدگی به امور معلولان شناخته می‌شود در حالی که این سازمان نهادی تخصصی است که در حوزه‌های مختلف اجتماعی و سلامت روان فعالیت دارد.

حجت الاسلام رحیمی تصریح کرد: برخلاف تصور عموم، بهزیستی صرفاً یک نهاد حمایتی نیست، بلکه با بهره‌گیری از کارشناسان مجرب در چهار حوزه اصلی شامل «توانبخشی»، «حمایت‌های اجتماعی»، «پیشگیری» و «آگاهی بخشی»، فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به وظایف سازمان بهزیستی در حوزه توانبخشی گفت: گروه‌های هدف شامل افراد دارای معلولیت‌های جسمی‌حرکتی، ناشنوایی، نابینایی، اختلالات ذهنی و بیماران مزمن اعصاب و روان هستند که در حال حاضر در شهرستان دلیجان، بیش از یک هزار و ۲۵۰ فرد دارای معلولیت دارای پرونده فعال در بهزیستی هستند که از این تعداد، ۴۷۰ نفر از خدمات مستمر و ۷۸۰ نفر از خدمات غیرمستمر توانبخشی بهره‌مند می‌شوند.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان دلیجان ادامه داد: در حوزه اجتماعی، ارائه خدمات به زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست، فرزندخواندگی، و فعالیت اورژانس اجتماعی در زمینه‌هایی نظیر خودکشی، همسرآزاری، کودک‌آزاری، فرار دختران و سالمند آزاری انجام می‌گیرد و در این حوزه، ۱۵۰ پرونده فعال زنان سرپرست خانوار در بهزیستی ثبت شده است.

رحیمی با اشاره به فعالیت‌های حوزه پیشگیری گفت: به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی و جلوگیری از بروز معلولیت‌ها، دفاتر مشاوره، مراکز ترک اعتیاد، مؤسسات خیریه و سایر نهادهای غیردولتی با نظارت بهزیستی فعالیت دارند.

وی تصریح کرد: آگاه‌سازی، غربالگری و آموزش‌های پیشگیرانه نقش مهمی در رویکرد فعلی سازمان بهزیستی دارد و همچنین مداخلات درمانی، توانبخشی و حمایت‌های تخصصی برای افراد آسیب‌دیده در حال انجام است.

به گفته رحیمی، در سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در قالب طرح‌هایی مانند طرح «مانا» (مشارکت اجتماعی نوجوانان)، طرح «خاتم» (خودمراقبتی زنان و دختران)، آموزش مهارت‌های زندگی، پیشگیری از معلولیت‌ها، آگاهی‌بخشی در زمینه بیماری‌های سالمندی و آموزش‌های قبل از ازدواج از خدمات بهزیستی بهره‌مند شده‌اند.

وی افزود: در حیطه غربالگری، بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ کودک زیر شش سال مورد معاینه بینایی قرار گرفته‌اند که از این میان، ۳۰ نفر مبتلا به «آمبلیوپی» و ۳۵ نفر دارای اختلالات بینایی شناسایی شده‌اند.

امام جمعه ساوه گفت: همچنین غربالگری شنوایی برای ۶۲۰ نوزاد و کودک انجام شده که در این فرآیند، سه نفر نیازمند سمعک و دو نفر نیز کاندیدای کاشت حلزون شناسایی شدند.

رحیمی ادامه داد: طرحی برای مقابله با اضطراب کودکان با همکاری مراکز مشاوره و آموزش و پرورش شهرستان آغاز شده است و امید می‌رود در آینده توسعه یابد.

وی افزود: شهرستان دلیجان در حوزه مشارکت‌های مردمی با وجود ۱۴ مؤسسه مردم نهاد و مراکز غیردولتی تحت نظارت بهزیستی، در خصوص برون سپاری خدمات به بخش خصوصی و مشارکت مردم جز شهرستان‌های استان هستند.

رحیمی با اشاره به مراکز نگهداری در شهرستان دلیجان گفت: در حال حاضر حدود ۱۴۰ نفر در مراکز نگهداری معلولان، سالمندان و خانه کودک اقامت دارند و ۱۵ نفر به صورت جدید پذیرش شده‌اند.