به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل فرشبافیان با اشاره به جایگاه ویژه این شهرستان در کشت گل محمدی اظهار کرد: سطح زیر کشت گل محمدی در شهرستان اسکو به حدود ۷۰۰ هکتار (متراکم و غیرمتراکم) رسیده است که این میزان، شهرستان را به یکی از قطبهای مهم تولید این محصول ارزشمند در استان تبدیل کرده است.
وی افزود: میانگین تولید گل محمدی در هر هکتار حدود ۳.۵ تن به صورت تر برآورد میشود.
فرشبافیان با اشاره به روستاهای پیشتاز در کشت این محصول گفت: روستای گنبرف با ۱۹۵ هکتار سطح زیر کشت در جایگاه نخست و روستای عنصرود با ۱۸۰ هکتار در جایگاه دوم شهرستان قرار دارند.
وی ادامه داد: در روستاهای دیگری همچون کردآباد، مجارشین و کندوان و آمقان نیز کشت گل محمدی رواج دارد و توسعه آن در حال گسترش است.
مدیر جهاد کشاورزی اسکو در خصوص بازار هدف این محصول عنوان کرد: محصول تولیدی شهرستان علاوه بر تأمین نیاز مرکز استان، به شهرهایی مانند تهران، کاشان و … نیز صادر میشود و این امر به رونق اقتصادی منطقه کمک شایانی کرده است.
فرشبافیان همچنین درباره خواص دارویی گل محمدی خاطرنشان کرد: این گیاه از دیرباز در طب سنتی کاربردهای فراوانی داشته است و برای درمان دردهای روماتیسمی، گلودرد، بیماریهای تنفسی، افسردگی و حتی تنظیم قاعدگی و بیخوابی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: گلبرگهای خشکشده گل محمدی دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و آرام بخشی بوده و به علت خاصیت ضدباکتریایی قوی، در تهیه فرآوردههایی همچون سرکه رز نیز مورد استفاده قرار میگیرند. از دیگر خواص دارویی گل محمدی برای سلامتی میتوان به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سلامت گوارش، تقویت قلب و عروق و سم زدایی بدن اشاره کرد.
وی با تأکید بر سازگاری و صرفهجویی آبی این گیاه گفت: یکی از دلایل توسعه روزافزون کشت گل محمدی، مقاومت بالای آن به خشکی و نیاز آبی اندک آن است، بهگونهای که این گیاه تنها به دو تا سه نوبت آبیاری در سال نیاز دارد.
فرشبافیان در پایان با اشاره به ظرفیت بالای این محصول در صنایع دارویی، غذایی، بهداشتی و آرایشی، اظهار کرد: توسعه کشت گل محمدی از برنامههای اولویتدار جهاد کشاورزی اسکو در راستای ارتقای معیشت کشاورزان، افزایش بهرهوری منابع و رونق اقتصادی پایدار روستاهاست.