به گزارش خبرنگار مهر، محمد فتاحی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به فرارسیدن ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و در پیش بودن تاسوعا و عاشورای حسینی و کشتار دامهای قربانی توسط شهروندان و هیأت مذهبی، اداره کل دامپزشکی استان به منظور حفظ سلامت گوشت دامهای نذری و به تبع آن سلامت مصرف کنندگان و تأمین بهداشت عمومی اقدام به اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی ویژه این ایام کرده است.
وی ضمن اعلام آمادگی کشتارگاههای دام استان به منظور قربانی دام در این ایام گفت: از شهروندان تقاضا میشود به منظور حفظ سلامت خود و پیشگیری از انتقال بیماریهای مشترک به انسان، هر نوع ذبح دام و قربانی را در کشتارگاههای شهرستان انجام و از هر گونه ذبح دام در حاشیه خیابانها و معابر عمومی بپرهیزند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۱۸ اکیپ ثابت و ۱۵ اکیپ سیار، نظارت بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام تاسوعا و عاشورا با حضور ۸ دامپزشک، ۱۲ بازرس بهداشتی گوشت و ۸ ناظر ذبح شرعی به منظور ارتقای سطح بهداشت عمومی و حفظ سلامت عزاداران، به رسم هر سال در این استان ساماندهی شده است.
فتاحی با اشاره به اهمیت توجه به بیماری تب کریمه کنگو تصریح کرد: لازم است شهروندان و مسئولان هیأتهای مذهبی گوشت قربانی را پس از نگهداری به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال (دمای صفر تا چهار درجه) جهت استفاده و طبخ استفاده کنند.
وی بیان کرد: انتظار است در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی مرتبط با فرآوردههای خام دامی با شماره تلفنهای ۱۵۱۲ تماس گرفته و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان مرکزی را در کنترل و بازرسیهای بهداشتی یاری کنند.