• ۱۴۰۴-۱۰-۰۴
  • طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی با بادمجان کبابی و طعمی دودی

    طرز تهیه میرزا قاسمی اصیل گیلانی با بادمجان کبابی و طعمی دودی

    به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری‌آنلاین، میرزا قاسمی، غذای محبوب گیلانی‌ها، با ترکیبی بی‌نظیر از بادمجان کبابی، پیاز تازه و سیر معطر، هر لقمه‌اش را تبدیل به تجربه‌ای دودی و فراموش‌نشدنی می‌کند؛ طعمی که هم ساده است و هم عطر و بوی خانه‌های سنتی شمال ایران را زنده می‌کند.

    این پیش‌غذای لذیذ که به نام میرزا حسنعلی، نوکر میرزا صادق، نسبت داده می‌شود، با تخم‌مرغ‌های نیمرو شده تکمیل می‌گردد و برای سرو با نان یا برنج ایده‌آل است. تهیه آن ساده، اما نیاز به دقت در کباب کردن بادمجان دارد تا عطر و بافت بی‌نظیرش حفظ شود، و گزینه‌ای عالی برای مهمانی‌های خانوادگی به شمار می‌رود.

    مواد لازم

    بادمجان۴ عدد

    پیاز۱ عدد

    گوجه فرنگی۴ عدد

    سیر۳ عدد

    تخم مرغ۲ عدد

    نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم

    روغن به مقدار لازم

    رب گوجه فرنگی به مقدار لازم

    نکات لازم برای پخت میرزاقاسمی

    ۱- حتما باید زیر شعله گاز را کم کنید تا بادمجان‌ها کامل کباب شوند اگر شعله زیاد باشد پوست بادمجان میسوزد و داخلش خام میماند و بعد از کباب شدن پوست بادمجان‌ها را جدا کنید.

    ۲- میتوانید برای زیباتر شدن و خوشرنگ شدن غذا رب گوجه فرنگی را داخل روغن تفت دهید تا رنگ زیبایی به خود بگیرد.

    ۳- تخم مرغ از موادی است که میتوانید آن را از دستور غذایی حذف کنید.

    ۴- میتوانید بادمجان‌ها و گوجه فرنگی‌ها را رنده کنید که من توصیه میکنم اینکار را انجام دهید.

    ۵- سیر جزو اصلی و مهم‌ترین مواد این غذا می‌باشد و هیچگاه سیر را کمتر استفاده نکنید.

    طرز تهیه میرزا قاسمی

    مرحله اول

    ابتدا بادمجان‌ها را کامل می‌شوییم و سپس روی شعله گاز یا داخل فر یا در زغال کباب میکنیم زیر شعله گاز را کم میکنیم تا بادمجان‌ها نسوزد و نرم و پخته شود. بعد از اینکه بادمجان‌ها پخته شد میگذاریم تا کمی سرد شود یا اینکه زیر آب سرد میگیریم و سپس پوستشان را جدا میکنیم.

    مرحله دوم

    گوجه فرنگی‌ها را شسته و خشک میکنیم و آنها را رنده میکنیم و آب گوجه فرنگی‌ها را باید بگیریم بدین صورت که داخل ماهیتابه مقداری روغن ریخته و گوجه فرنگی‌های رنده شده را داخلش تفت میدهیم تا آبش گرفته شود و نصف قاشق غذاخوری هم رب گوجه فرنگی به آن اضافه میکنیم. بادمجان‌ها را نیز رنده میکنیم.

    مرحله سوم

    پیاز را بصورت ریز خرد میکنیم. سیر‌ها را خرد میکنیم. پیاز و سیر‌های خرد شده را داخل ماهیتابه حاوی روغن سرخ میکنیم. ابتدا پیاز را سرخ میکنیم و در مرحله آخر سیر‌ها را نیز اضافه کرده و تفت میدهیم. اگر پیاز و سیر همزمان سرخ شوند، چون زمان سرخ شدن پیاز زیاد است سیر‌ها میسوزد پس سیر را در مرحله آخر اضافه میکنیم.

    مرحله چهارم

    یک قاشق غذاخوری رب به پیاز و سیر سرخ شده اضافه میکنیم و نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه میکنیم و مواد را مخلوط کرده و کمی تفت میدهیم.

    بادمجان‌ها و گوجه فرنگی‌های رنده شده را به مواد اضافه میکنیم و تفت میدهیم و تخم مرغ‌ها را هم به مواد اضافه و مخلوط میکنیم و اجازه میدهیم تا کمی تفت بخورد. بعد از پخت میرزاقاسمی را در ظرف مناسب کشیده و میتوانیم تزئین هم بکنیم و سپس میل میکنیم.