
به گزارش وبدا، دکتر احسان مصطفوی، رئیس انستیتو پاستور ایران در این نشست به مرور تاریخچه فعالیتهای انستیتو پاستور ایران در حوزه بیماریهای عفونی از جمله مالاریا پرداخت و با اشاره به جایگاه بینالمللی این انستیتو در شبکه بینالمللی پاستور، وجود ۲ مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت، ۱۱ آزمایشگاه مرجع و ۲ آزمایشگاه همکار در کشور را از ظرفیتهای کلیدی انستیتو پاستور ایران برشمرد.
وی همچنین بر نقش انکارناپذیر انستیتو پاستور ایران، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی کشور در موفقیت برنامه کنترل مالاریا تأکید کرد.
دکتر محمدمهدی گویا، عضو هیأت امنای انستیتو پاستور ایران و رئیس پیشین مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، با اشاره به چالشهای نوظهور در زمینه حذف بیماری مالاریا، بر اهمیت همکاری بینبخشی و نقش نهادهای علمی و اجرایی در تحقق این هدف تأکید کرد.
در پنل بعدازظهر، دکتر حسین ملکافضلی، عضو هیات امنای انستیتو پاستور ایران و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران، چشمانداز حذف مالاریا از دیدگاه کمیته مستقل مالاریا را بیان کرد.
در بخش دوم همایش، جلسه هماندیشی با مشارکت اساتید و پژوهشگران برای تبادل نظر در خصوص استراتژیها و برنامههای ملی کنترل و حذف مالاریا برگزار شد.
در ابتدای برنامه، فیلمی از تاریخچه فعالیتهای انستیتو پاستور ایران در حوزه تحقیقات و مبارزه با مالاریا به نمایش درآمد. در این ویدئو یاد و نام مفاخر و بزرگان انستیتو پاستور ایران طی 105 سال گذشته در حوزه مالاریا شامل آقایان دکتر ابوالقاسم بهرامی، دکتر غلامخان عمیدزاده، دکتر صبار میرزا فرمانفرما، دکتر منصور شمسا، دکتر صدیقه ذاکری و دکتر نوید دین پرست گرامی داشته شد.
این نشست به همت بخش تحقیقات مالاریا و ناقلین و آزمایشگاه مرجع کشوری تشخیص مولکولی مالاریا انستیتو پاستور ایران و با همکاری مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در زمینه بیماریهای قابل انتقال با ناقلین، وابسته به انستیتو پاستور ایران برگزار شد و جمعی از صاحب نظران و مدیران وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی به ارائه سخنرانی پرداختند.