آیین‌نامه تشکل‌های دانشجویی اصلاح می شود

آیین‌نامه تشکل‌های دانشجویی اصلاح می شود

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکیگفت: در نگاه کلان باید اعتماد بین مردم و مسئولان را افزایش دهیم و در سطح دانشجویی باید ارتباط استاد و دانشجو را تقویت کنیم و زمینه را برای فعالیت شایسته دانشجویان پرانرژی فراهم کنیم. این کار با اصلاح آیین نامه تشکل های دانشجویی انجام می شود.

به‌گزارش روابط‌عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر مسعود حبیبی در نشست صنفی دبیران پرستاری دانشجویی کشور در سازمان نظام پرستاری بیان کرد: برای اینکه برنامه های وزارت بهداشت در حوزه دانشجویی از کلام به عمل تبدیل شود، تلاش داریم مجامع کانون‌ها، انجمن‌ها، تشکل‌ها و شوراهای صنفی دانشجویی را تشکیل دهیم. آنچه امروز در شوراهای صنفی می‌بینیم، چیزی نیست که شایسته دانشجویان پر انرژی باشد، بر همین اساس تلاش داریم آیین‌نامه‌ها را اصلاح کنیم، بر این اساس و با توجه به اصلاحات، انتخابات این دوره شوراهای صنفی را برگزار کردیم. این موارد همه ظرفیت‌ساز است.

وی گفت: باید قوی باشیم. برای قوی بودن در کشور باید سرمایه اجتماعی داشته باشیم و برای آن باید در کشور ایجاد اعتماد کنیم. باید ظرفیت‌هایی ایجاد کنیم که اعتماد بین مردم و مسئولان در کشور افزایش پیدا کند. اگر مدارا نکنیم چیزی برای ما نمی‌ماند.

دکتر حبیبی افزود: از رئیس سازمان نظام پرستاری کشور و مسئولان این سازمان تشکر می‌کنم که به دانشجویان و مسائل اجتماعی و فرهنگی که در نظام پرستاری و در جامعه پزشکی در حال اتفاق است توجه دارند و بی‌تفاوت نیستند و در کنار دانشجویان قرار دارند و این فرصت را برای بحث و تبادل نظر مسائل مختلفی که دانشجویان با آن مواجه هستند ایجاد کردند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افزود:‌ در حمله ناجوانمردانه صهیونیست‌های نژاد پرست به ایران، هموطنان بی‌گناه و عزیزمان و همچنین دانشمندان و سرداران بزرگ کشور شهید شدند. در شرایطی به ما حمله شد که به‌دلیل ابهاماتی که خودشان ایجاد کرده بودند با ایالات متحده آمریکا در حال مذاکره بودیم.

حبیبی ادامه داد: اعتقاد دارم تا زمانی که تعاملات ما با عرصه‌های بین‌الملل و به‌ویژه دانشگاه‌های دیگر درست نباشد، دچار مشکل هستیم. باید از سد تحریم‌ها عبور کنیم و با مجامع علمی ارتباط داشته باشیم. شرایط اقتصادی کشور نباید به‌گونه‌ای باشد که دانشمندان ما نتوانند در کنگره‌های علمی شرکت کنند. به نظر می‌رسید مذاکرات می‌تواند موثر باشد، اما در حین مذاکرات با حمله رژیم صهیونیستی مواجه شدیم.

همه پای ایران ایستادند

وی اضافه کرد:‌ درست است که در ظاهر رژیم اسرائیل به ما حمله کرد، اما اسرائیل چیزی نیست، همان کسی که با ما مذاکره می‌کرد به ما حمله کرد. آنها اهداف شومی برای ایران داشتند، اما خدا نخواست. ملت ایران با همبستگی و انسجام کار دشمن را خراب کرد. می‌خواستند ایران نباشد، اما ملت ایران همه در کنار هم بودند، حتی ایرانیانی که اینجا نبودند و حتی دلگیر بودند، پای ایران ایستادند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بیان کرد:‌ انسجام و همبستگی که در این مدت ایجاد شد، بسیار ارزشمند است. دانشگاه پیشران جامعه است و شما به‌عنوان نماینده دانشجویان برای حفظ این انسجام و همبستگی می‌توانید نقش‌آفرینی کنید. همبستگی دانشجویان در کنار رهبری و هدایت مقام معظم رهبری و مدیریت قابل تجلیل دکتر پزشکیان می‌تواند پیروزی را همچنان تضمین کند.

حبیبی گفت: همچنین لازم است از نیروهای نظامی تشکر کنیم که در این مدت از کشور دفاع کردند. آنها شرایط دفاعی کشور را به جایی رساندند که دشمنی  را که برای حمله به ایران مدت‌ها برنامه‌ریزی کرده و در کشور ده‌ها پایگاه ایجاد کرده بود و برنامه داشتند مجبور به آتش‌بسی کردند که خودشان پیشنهاد دادند.

معاون وزیر بهداشت افزود: لطف خدا بود که این همبستگی‌ ایجاد شد. باید قدردان حاجی‌زاده‌ها،‌ تهرانی‌مقدم‌ها و همه کسانی باشیم که تلاش کردند سد دفاعی ما سربلند باشند و برای کشور افتخار بیافریند. هزینه دادیم، اما ایستادیم. پیروزیم چرا که می‌خواستند ایران را فتح کنند، اما نتوانستند.

وی اضافه کرد:‌ ادامه کار دست ما است، آنها ما را رها نخواهند کرد. اگر مذاکره هم کنیم و به تعاملات بین‌المللی و مذاکرات هم خوشبین باشیم، باز هم دست از سر ما بر نخواهند داشت، چرا که آن را دیدیم. مقام معظم رهبری بارها گفتند که به این مذاکرات خوشبین نیستم و این بار سند جنایت آنها رو شد و متاسفانه هیچ دولت مدعی حقوق بشر این تجاوز را محکوم نکرد و این نشان می‌دهد باید قوی باشیم تا توسعه پیدا کنیم.

برای قوی بودن باید سرمایه اجتماعی خوب داشته باشیم

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افزود: برای قوی بودن باید سرمایه اجتماعی خوب داشته باشیم و برای آن باید در کشور ایجاد اعتماد کنیم. باید ظرفیت‌هایی ایجاد کنیم که اعتماد بین مردم و مسئولان در کشور افزایش پیدا کند.

حبیبی ادامه داد: باید به هم احترام بگذاریم. این احترام در همه سطوح باید جریان داشته باشد و در عمل آن را نشان دهیم که اگر قولی می‌دهیم آن را انجام دهیم. اینها مواردی است که باعث افزایش سرمایه اجتماعی می‌شود. باید مدارا کنیم. من به‌عنوان یک مسئول در وزارت بهداشت با دانشجویان، استادان و … باید مدارا کنم و برعکس. اگر مدارا نکنیم چیزی برای ما نمی‌ماند.

وی اظهار کرد:‌ در روزهای ابتدایی جنگ با دکتر جعفریان قائم مقام وزیر بهداشت کوی دانشگاه را بازدید کردیم، خوابگاه برادران خوب بود اما در خوابگاه خواهران، دانشجویان معترض بودند. سعی کردیم مدارا کنیم، همه استرس داشتند و فضای بدی بود. این دیدار باعث شد برای دانشجویان اردوگاهی در نظر بگیریم و آنها را آنجا اسکان دهیم.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت:‌ دکتر جعفریان با این دانشجویان صحبت می‌کرد و جواب سوالات آنها را با حوصله می‌داد. بعد از صحبت با دانشجویان نمایندگان آنها تشکر کردند که آمده بودیم و به آنها دلگرمی داده بودیم و در نهایت یک فضای آرامش در خوابگاه برقرار شد و این نتیجه همان مدارا است. باید فرهنگ مدارا را برای حفظ سرمایه اجتماعی گسترش دهیم. مردم صاحب این کشور هستند و باید اگر جایی کاستی هست جبران کنیم.

باید در زمینه علمی قوی شویم

حبیبی ادامه داد: موضوع دیگر قدرت نظامی کشور است. خدا را شکر تلاش‌های زیادی شده است و فرماندهان می‌گویند آماده هستند و اگر بار دیگر آنها تجاوز کنند، جواب سنگین‌تری خواهند گرفت. این لطف خدا است. عامل دیگر قدرت که مقام معظم رهبری بارها آن را گفته است، قوی شدن در زمینه علمی است. اگر از نظر علمی قوی شویم می‌توانیم با دنیا هم تعامل کنیم.

وی اضافه کرد: زمانی که در زنجیره خدمت قرار می‌گیریم باید چیزی برای ارائه داشته باشیم و شما دانشجویان و نخبگان این کشور نقش مهمی در این مسئله دارید. امیدوارم که دشمنی این خبیثان به خودشان برگردد. اسرائیل سوریه را نابود کرد و آماده است که هر لحظه آن را تکه‌تکه کند و این برای ما درس است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افزود:‌ تصمیم گرفتیم در حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در همه اقدامات دانشجویان را دخیل کنیم. این تاکیدی است که وزیر بهداشت هم داشته است.

حبیبی بیان کرد:‌ همچنین به‌دنبال آن هستیم که بستری فراهم کنیم که ایده‌ها و نظرات دانشجویان در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و دانشجویی اعمال شود. تصورمان این است که اگر این موضوع اجرایی شود، ضریب نفوذ فعالیت‌ها بیشتر خواهد شد. ضریب نفوذ فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی، به‌خصوص در برنامه‌های فرهنگی چندان رضایت‌بخش نیست.

رعایت سه اصل عقلانیت، معنویت و خلاقیت در برنامه‌های فرهنگی دانشجویی

وی گفت: برنامه معاونت دانشجویی وزارت بهداشت این است در فعالیت‌هایی که انجام می‌دهد، سه اصل عقلانیت، معنویت و خلاقیت در آن دیده شود. اگر بخواهیم کاری انجام دهیم که در آن خلاقیت و نوآوری باشد، حتما باید دانشجویان در آن منشاء اثر باشند و در برنامه‌ریز‌ی‌ها مشارکت داشته باشند. دانشجویان جریان سیال اندیشه، خرد و اعتماد به نفس و نشاط و شادابی هستند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افزود:‌ همه موفقیت‌هایی که در هیئت‌علمی جهاد دانشگاهی شاهد بودم به‌دلیل سیالیتی بود که دانشجویان می‌آمدند و فعالیت می‌کردند و می‌رفتند و تیم‌های بعدی جای آنها را می‌گرفتند. از زمانی که مجرای جریان سیال در جهاد دانشگاهی کم شده است، نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها و … هم کم شده است.

اصلاح آیین‌نامه‌های تشکل‌های دانشجویی و شوراهای صنفی

حبیبی ادامه داد: برای اینکه این موارد از کلام به عمل تبدیل شود، تلاش داریم که مجامع کانون‌ها، انجمن‌ها، تشکل‌ها و شوراهای صنفی دانشجویی را تشکیل دهیم. چیزی که امروز در شوراهای صنفی می‌بینیم، چیزی نیست که شایسته دانشجویان پر انرژی باشد، بر همین اساس تلاش داریم آیین‌نامه‌ها را اصلاح کنیم، بر این اساس و با توجه به اصلاحات، انتخابات این دوره شوراهای صنفی را برگزار کردیم. این موارد همه ظرفیت‌ساز است.

وی اضافه کرد:‌ برای دیگر کانون‌ها هم همین برنامه‌ها را داریم و می‌خواهیم این ظرفیت‌ سازی‌ها را انجام دهیم. معتقدیم اگر این ظرفیت‌ سازی‌ها خوب انجام شود و به حرف‌هایی که زده شد عمل شود، می‌توانیم قدم‌های مثبتی برداریم.

اقدامات مهم برای تکمیل خوابگاه‌های دانشجویی

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بیان کرد:‌ همچنین برنامه‌های مهمی درباره مسائل خوابگاه‌های دانشجویی و تکمیل خوابگاه‌های نیمه‌ساخته داریم، حدود ۲۸ هزار تخت نیم‌ساخته داریم. همچنین در زمینه مسائل رفاهی دانشجویان برنامه‌های مهمی داریم.

حبیبی گفت:‌ سال گذشته برای تغذیه دانشجویان تلاش‌های زیادی کردیم و بسیاری از مسائل و مشکلات را حل کردیم. اگر در صنعتی ‌سازی آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها موفق شویم و با همراهی روسای دانشگاه‌ها در هزینه کرد منابعی که به آنها داده شده است در آن محل، شاید در موضوع تغذیه ارتقای مناسبی داشته باشیم.

وی افزود: در نهایت باید بگویم ارتباط دانشجویان با استادان بسیار مهم است. در نتیجه پیمایشی که مرکز مشاوره وزارت بهداشت انجام داده، آمده است کسانی که قصد خودکشی داشتند، بیشترین ارتباط را با خانواده و بعد با دوستان داشتند و در پایین‌ترین سطوح ارتباط با استادان بودند، در حالی که استادان بیشترین تاثیر را در جلوگیری از خودکشی داشتند. اعضای شوراهای صنفی ارتباطات را با استادان بیشتر کنند و بستر حضور استادان را در فعالیت‌ها چه علمی و صنفی بیشتر کنید.