وبدا، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: همه خدمات مرتبط با بیماریابی، آزمایشات، تشخیص و دارو و درمان بیماران مبتلا به سِل رایگان است.
به گزارش وبدا، اصغر نوروززاده با
گرامیداشت ۲۳ مهر “روز ملی مبارزه با بیماری سِل”
اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون ۴ بیمار مبتلا به سل در استان چهارمحال و بختیاری شناسایی و تحت درمان قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه دوره درمان این بیماران بین ۶ تا ۹ ماه است گفت: همه خدمات مرتبط با بیماریابی، آزمایشات، تشخیص و دارو و درمان بیماران مبتلا به سِل به صورت رایگان و تحت نظر مراکز بهداشت و درمان انجام می شود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: سل (TB) یک عفونت باکتریایی است که از طریق استنشاق قطرات ریز سرفه یا عطسه یک فرد مبتلا منتشر می شود.
نوروززاده افزود: این بیماری عمدتاً ریه ها را درگیر می کند، اما می تواند هر قسمت از بدن از جمله شکم، غدد، استخوان ها و سیستم عصبی را درگیر کند.
نوروززاده با اشاره به اینکه سل یک بیماری بالقوه جدی است گفت: این بیماری با مصرف دارو و آنتی بیوتیک مناسب بصورت منظم و تحت نظر پزشک قابل درمان است.
به گفته وی؛ این بیماری واگیردار است و با سرفه از فرد آلوده به سل ریوی به دیگران سرایت می کند، بطوری که هر سرفه قادر است تا ۳ هزار ذره عفونی را به فرد سالم انتقال دهد.
نوروززاده اضافه کرد: هر چند دو هفته بعد از درمان فرد مبتلا، خطر انتقال به سایرین کاهش می یابد اما استفاده از ماسک و جداسازی فرد بیمار در جلوگیری از انتشار بیماری توصیه می شود.
سرفههای طولانی مدت همراه با خلط را جدی بگیرید
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: شایعترین علامت ابتلا به بیماری سل ریوی، سرفه پایدار به مدت دو هفته یا بیشتر است که معمولا همراه با خلط و یا سایر علایم تنفسی (نظیر تنگی نفس، دردقفسه سینه و خلط خونی) می باشد.
وی سایر علایم این بیماری را شامل تب، کاهش اشتها، کاهش وزن، بی حالی، تعریق شبانه، خستگی زودرس و ضعف عمومی عنوان کرد.
وی افزود: برای تشخیص سل ریوی، از فرد مشکوک سه نمونه خلط جمع آوری و مورد آزمایش میکروسکپی قرار داده می شود.
وی یادآور شد: در اکثر موارد خطر سرایت بیماری پس از دو هفته از آغاز درمان از بین رفته و با تکمیل دوره درمان ،منبع عفونت از جامعه حذف خواهد شد، بنابراین شناسایی و درمان بیماران تنها اقدام اساسی برای پیشگیری از گسترش بیماری محسوب می شود.
نوروززاده گفت: در این راستا انجام نمونه گیری سل در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت تابعه دانشگاه علوم پزشکی استان چهارمحال و بختیاری انجام و بیماران شناسایی شده، تحت درمان رایگان قرار می گیرند.
به گفته وی؛ در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۵ بیمار مبتلا به بیماری سِل در استان چهارمحال و بختیاری شناسایی و درمان شدند.