
به گزارش روابط عمومی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، در این خصوص گفت: در این پژوهش، مشخصات فیزیکوشیمیایی عسلها از جمله pH، میزان رطوبت، خاکستر و قندها بررسی شد و نتایج نشان داد که کیفیت این نمونهها در سطح بالایی بوده و مطابق با استانداردهای جهانی است.
دکتر غلامعلی حمیدی افزود: با استفاده از روشهای علمی نظیر FRAP و DPPH، خواص آنتیاکسیدانی این عسلها مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج حاکی از فعالیت قابلتوجه ترکیبات فنولی در هر دو نوع عسل بود که بهعنوان ترکیبات مؤثر در مهار استرس اکسیداتیو شناخته میشوند.
دکتر سیدحسینی، مجری طرح نیز در ادامه تصریح کرد: این عسلها علاوه بر خواص آنتیاکسیدانی، اثرات ضدالتهابی مهمی دارند و میتوانند در درمان یا بهبود برخی بیماریهای التهابی یا مزمن مانند عفونتها، بهعنوان جایگزین طبیعی برای برخی داروهای شیمیایی مورد استفاده قرار گیرند.
وی توصیه کرد به منظور شناسایی دقیقتر ترکیبات فعال موجود و بررسی اثرات بلندمدت این عسلها، انجام مطالعات بالینی گستردهتر ضروری است.
این دستاورد که با شماره ۴۰۱۰۵۳ در سامانه پژوهشی ثبت شده، نهتنها ظرفیت درمانی بالقوه عسلهای ایرانی را نشان میدهد، بلکه میتواند به توسعه صنعت زنبورداری، فرآوردههای طبیعی و خودکفایی در تولید مکملهای سلامتمحور در کشور کمک کند.
این مطالعه به سرپرستی الهه سادات سیدحسینی و حسین نیکزاد و با همکاری آزاده تیموری، الهه محمودی خالدی و مجید نجاتی، از سال ۱۴۰۱ آغاز شد و در این طرح، ۱۵ نمونه عسل از مناطق مختلف کشور با تمرکز بر عسل تکگل زعفران (خراسان رضوی) و بوقناق (اصفهان) مورد تجزیه و تحلیل دقیق قرار گرفت.