فعالیت ۲۲۹ مرکز درمان سوء مصرف مواد در خراسان شمالی

فعالیت ۲۲۹ مرکز درمان سوء مصرف مواد در خراسان شمالی

دکتر محمدرضا صفدری روز یکشنبه 29 تیرماه 1404 با بیان این مطلب در گفتگو با وبدا اظهار کرد: مراکز درمان اختلالات مصرف مواد یا SUD با هدف کنترل مصرف، کاهش آسیب و کمک به بازگشت تدریجی افراد به شرایط عادی زندگی، در استان توسعه یافته‌اند.

 

وی افزود: این مراکز با همکاری مشترک معاونت درمان، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و معاونت غذا و دارو، به ارائه خدمات درمانی و مراقبتی برای افراد مبتلا به اختلالات مصرف مواد می‌پردازند و تلاش می‌شود ضمن کاهش رفتارهای پرخطر و تنش‌های اجتماعی، شرایط جسمی و روانی این افراد به سمت ثبات هدایت شود.

 

وی با اشاره به رویکرد مراکز درمان نگهدارنده در مدیریت اختلالات مصرف مواد خاطرنشان کرد: در این مراکز تمرکز اصلی بر کنترل سوءمصرف مواد و پیشگیری از وخامت وضعیت سلامت فرد است. در کنار این اقدامات، در صورت امکان، مسیر درمان کامل و ترک مواد نیز پیگیری می‌شود.

 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: هم‌اکنون 229 مرکز SUD در استان فعال هستند که متقاضیان می‌توانند به آن‌ها مراجعه کرده و از روش‌های درمانی جایگزین بهره‌مند شوند.

 

به گفته دکتر صفدری، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون، ۱۱4 مرکز جدید درمان اختلالات مصرف مواد در استان راه‌اندازی شده که شامل ۸۰ مرکز در بجنورد، ۲۱ مرکز در شیروان، ۲ مرکز در فاروج، یک مرکز در گرمه، ۴ مرکز در جاجرم، ۵ مرکز در سملقان و ۲ مرکز در راز است.

 

وی عنوان کرد: در حال حاضر تعداد کل مراکز درمان اختلالات مصرف مواد به تفکیک شهرستان‌ها به شرح زیر است: بجنورد 157مرکز، شیروان ۴۰ مرکز، فاروج ۷ مرکز، گرمه ۴ مرکز، جاجرم ۶ مرکز، سملقان ۱۳ مرکز و راز ۲ مرکز. مجموع این مراکز در سطح استان به عدد 229 رسیده است.

 

معاون درمان تأکید کرد: راه‌اندازی و توسعه این مراکز نقش بسزایی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سطح سلامت عمومی دارد و هدف نهایی، بازگرداندن افراد به جامعه با کمترین پیامدهای رفتاری، اجتماعی و بهداشتی است.