تله‌‌گذاری برای شناسایی و صید پشه‌ آئدس در مناطق پرخطر چهارمحال و بختیاری

تله‌‌گذاری برای شناسایی و صید پشه‌ آئدس در مناطق پرخطر چهارمحال و بختیاری

به گزارش وبدا، مهندس اصغر نوروززاده در تشریح این خبر اظهار کرد: اویترپ‌گذاری به منظور شناسایی و صید پشه‌ آئدس، که ناقل بیماری‌هایی نظیر دنگی، زیکا و چیکونگونیا هستند، صورت می گیرد.

وی افزود: در مرحله اول تقریبا ۶۰ منطقه پرخطر در استان شناسایی و ۸۵۰ نقطه تله گذاری انجام می شود.

نوروززاده با اشاره به اینکه خوشبختانه تاکنون پشه مهاجم آئدس در استان شناسایی نشده افزود: تیم‌های مراقبت با استفاده از روش‌های علمی و به روز، اقدام به اویتراپ گذاری در مناطق پرخطر کردند و با اجرای این کار، سعی در شناسایی و کاهش خطر ابتلا به این بیماری‌ها در جامعه را دارند.

وی یادآور شد: این مرحله از برنامه با همکاری و هماهنگی بین بخشی با سایر نهادهای مرتبط به‌ویژه در حوزه بهداشت و درمان، انجام شده است.

به گفته وی؛ این برنامه، گامی مؤثر در راستای حفظ سلامت عمومی و کاهش خطرات ناشی از بیماری‌های ناشی از پشه آئدس به شمار می‌آید.

شایان ذکر است: سال ۱۴۰۳ باتوجه به حساس سازی پرسنل بهداشت و درمان و عموم مردم، یک مورد بیمار تب دنگی وارده از چابهار در استان شناسایی شد و اقدامات درمانی صورت گرفت.

نوروز زاده یادآور شد: علاوه بر مراقبت های حشره شناسی (اویترپ گذار، لارو گیری، لایت ترپ)، مراقبت های انسانی (تست های RDT ، مراقبت سندرومیک) در سطح استان جهت افراد علامت دار و آنهاییکه سابقه مسافرت به استانهای جنوبی و پرخطر دارند نیز در حال انجام است.

وی در پایان توصیه کرد: افرادی که سابقه مسافرت به استانهای جنوبی وبالاخص چابهار دارند درصورت داشتن علایم تب، بدن درد و درد مفاصل در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه نمایند.