
به گزارش وبدا- یزد – دکتر مریم افتخارافزود : پژوهشکده علوم تولید مثل یزد هم اکنون به عنوان یکی قطبهای موفق درمانی، آموزشی و تحقیقاتی حوزه درمان ناباروری در کشور به شمار میآید.
وی با بیان این که انتقال جنین یک مرحله اساسی و تعیینکننده در سیرلقاح آزمایشگاهی(IVF)است، یکی از طرحهای اخیر صورت گرفته در این مرکز جهت بررسی راهکارهای افزایش شانس باروری در این روش را طرح تحقیقاتی «مقایسه انتقال متوالی یک جنین کلیواژ و یک جنین بلاست با انتقال دو جنین کلیواژ در سیکل انتقال fresh در بیماران دارای حداقل دو و حداکثر پنج جنین و نتایج آن بر ART با انجام مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی» نام برد.
دکتر افتخار به همکاری دکتر ناهید همایون، دکتر فاطمه بیاتی، دکتر ساهره اعرابیان و دکتر عصمت منگلی در انجام این طرح پژوهشی، عنوان کرد: نتایج این بررسی نشان داد که انتقال متوالی یک جنین کلیواژ و یک جنین بلاست در افراد با تعداد کم جنین و کاندیدا انتقال جنین fresh بر روش انتقال همزمان دو جنین کلیواژ، برتری داشته است و میتواند شانس باروری را تا سه برابر افزایش دهد.
وی به متخصصان و پژوهشگران این حوزه پیشنهاد کرد: در افرادی که تعداد محدود جنین برای تشکیل بلاستوسیت دارند، انتقال متوالی جنین یک استراتژی مفید برای جلوگیری از کنسل شدن سیکل انتقال به دلیل تشکیل نشدن بلاست است.
این پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان نیز از انجام طرح تحقیقاتی دیگری در این پژوهشکده خبر داد و ابراز امیدواری کرد؛ به زودی نتایج این طرح که منجر به رشد قابل توجه و تا ۷۰ درصدی تولد نوزادان از طریق اقدامات کمک درمانی میشود، اطلاع رسانی میگردد