
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مریم لقمان افزود: بیماریهای روماتیسمی طیف وسیعی از اختلالات خودایمنی سیستمیک را دربرمیگیرند که در آن سیستم ایمنی بهجای محافظت از بدن، به ارگانهای خودی حمله میکند.
وی با اشاره به اینکه این وضعیت مشابه عملکرد اشتباه سربازانی است که به جای دفاع از کشور، به مردم خود حمله میکنند، تصریح کرد: این بیماریها میتوانند اندامهایی همچون مفاصل، چشم، پوست، کلیهها، اعصاب و ریهها را درگیر کنند.
از جمله این بیماریها میتوان از آرتریت روماتوئید، لوپوس اریتماتوی سیستمیک، سندرم شوگرن، اسکلرودرمی، پلیمیوزیت و انواع واسکولیتها نام برد.
دکتر لقمان ادامه داد: ژنتیک عامل پایهای در بروز این بیماریهاست، اما عوامل محیطی مانند نور شدید خورشید، دود سیگار و تماس با برخی عوامل عفونی،استرس های روحی و مواد شیمیایی نیز میتوانند زمینهساز فعال شدن این بیماریها باشند.
وی با تأکید بر اهمیت تشخیص دقیق و جامع، اظهار داشت: بررسی شرح حال بیمار، معاینات بالینی دقیق و انجام آزمایشهای تخصصی، در تشخیص درست این بیماریها نقشی اساسی دارند و گاه نیاز به همکاری رشته های تخصصی دیگر مانند قلب، کلیه، اعصاب،ریه،چشم و گوارش وجود دارد.
این متخصص روماتولوژی یادآور شد: درمان قطعی برای بیماریهای روماتیسمی هنوز وجود ندارد و تنها میتوان با درمان مناسب، روند بیماری را کنترل کرد. بیماران باید از مصرف خودسرانه و یا قطع داروها بدون هماهنگی با پزشک پرهیز کرده و پیگیری منظم و دوره ای داشته باشند.