یک متخصص طب سنتی ایرانی: پیشگیری از ابتلا به پروستات با اصلاح سبک زندگی

یک متخصص طب سنتی ایرانی: پیشگیری از ابتلا به پروستات با اصلاح سبک زندگی

یک متخصص طب سنتی ایرانی: پیشگیری از ابتلا به پروستات با اصلاح سبک زندگی

دکتر سونیا حیدری، متخصص طب سنتی ایرانی، بزرگی خوش‌خیم پروستات را از جمله بیماری‌های غیرواگیر مردان برشمرد و گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، بیماری‌های غیرواگیر عمدتاً ناشی از اشکال در سبک زندگی است و تغییر و اصلاح سبک زندگی، اولین مداخله برای پیشگیری از این بیماری‌ها است.

دکتر حیدری در گفتگو با پایگاه خبری وبدا-زنجان، با بیان اینکه درصد بالایی از مردان بالای 50 سال، علائم و نشانههای ادراری ناشی از بزرگی خوشخیم پروستات را تجربه میکنند، اظهار کرد: بزرگی خوش‌خیم پروستات یک بیماری شایع در مردان بالای ۵۰ سال است که با علائم ادراری مانند تکرر ادرار یا مشکل در دفع ادرار همراه است و در اثر افزایش تعداد سلول‌های پروستات ایجاد می‌شود ولی ماهیت سرطانی ندارد.

 

وی بزرگی خوش‌خیم پروستات را شایع‌ترین عامل سندرم مجرای تحتانی ادراری در مردان عنوان کرد و افزود: این سندروم به مجموعه‌ای از علائم ناراحت‌کننده مربوط به دستگاه ادراری تحتانی (مثانه و مجرای ادرار) گفته می‌شود که معمولاً در اثر اختلال در عملکرد این اندام‌ها ایجاد می‌شود ولی ارتباطی بین شدت این علائم و سایز پروستات و میزان انسداد وجود ندارد و درصد زیادی از مبتلایان هم پروستات بزرگی ندارند.

 

این متخصص طب سنتی ایرانی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۴۶ درصد مردان به مشکلات ادراری ناشی از سندرم مجرای تحتانی ادراری مبتلا هستند. این اختلال با افزایش سن تشدید می‌شود، به طوری که در سن ۸۰ سالگی بیش از ۷۰ درصد مردان با این مشکل روبرو هستند. همچنین، مطالعات بیانگر آن است که ۵۰ درصد مردان بالای ۴۰ سال تغییرات بافتی در پروستات دارند که می‌تواند منجر به بزرگی خوش‌خیم این غده شود. این تغییرات معمولاً با افزایش سن ارتباط مستقیم دارد.

 

وی افزود: در بیمار مراجعه کننده با علائم ادراری، قبل از تشخیص بزرگی خوشخیم پروستات باید سایر علل تشخیصی با اخذ شرح حال کامل، معاینه بالینی، انجام آنالیز و کشت ادراری، سطح آنتی‌ژن اختصاصی پروستات در خون و یافتههای سونوگرافی بررسی شود.

 

دکتر حیدری با بیان اینکه براساس منابع طب ایرانی، عادات تغذیهای، سابقه دارویی و میزان مصرف ادویه و غذاهای محرک شامل شوری و ترشی ، ادویه تند یا مواد گرم مانند زنجبیل، شیرینی و قهوه می‌تواند باعث بزرگی خوش‌خیم پروستات و ایجاد علائم ادراری شود، گفت: مقاربت بیشتر یا کمتر از اعتدال و گرمی یا سردی موضعی کلیهها و مثانه می‌تواند این عارضه را به دنبال داشته باشد.

 

وی اظهار کرد: در طب سنتی در کنار درمانهای اختصاصی برای هر فرد بر اساس نوع مزاج، برخی تدابیر کلی هم در بسته درمان ارائه میشود که اصلاح عادات تغذیهای، اصلاح رفتار، مراقبت بدن از سردی و گرمی محیط و  اعتدال در رابطه جنسی بسته به سن، مزاج و قوت فرد از جمله این تدابیر است.

 

این متخصص طب سنتی ایرانی در خصوص اصلاح عادات تغذیهای، گفت: غذای فرد باید متناسب با مزاج او و فصل باشد و از مصرف زیاد و طولانی مدت ادویه گرم و تند از جمله زنجبیل که میتوانند باعث آسیب به لایه مخاطی محافظ مجاری ادراری و شروع پروسه التهابی بزرگی پروستات شوند پرهیز شود.

 

وی بر اصلاح رفتار و اجتناب از حبس ادرار و منی و افراط و تفریط در مقاربت تاکید کرد و افزود: مراقبت بدن از سردی و گرمی محیط و اجتناب از برخورد باد سرد با بدن و نشستن طولانی مدت در جای گرم یا سرد باید مورد توجه قرار گیرد.

 

دکتر حیدری در رابطه با اعتدال در رابطه جنسی، اظهار کرد: در فرد گرم مزاج جوان، رابطه جنسی بیش از روزی یک بار زیان آور است و در سنین بالای 70 سال داشتن نزدیکی ماهی یک بار کافی و بیشتر از آن زیان‌بخش است.