کاربرد گاز استریل چسب دار

کاربرد گاز استریل چسب دار

گاز استریل کاربرد بسیار مهم و زیادی در تمیز نگه‌داشتن و تسریع روند بهبود زخم بیمار دارد. امکان دارد که برای شما هم انتخاب بین گاز استریل‌های مختلف و کاربرد هرکدام از آن‌ها سوال شده باشد. در این مقاله ما دقیقا به این مورد می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید.

انواع گاز طبی

گاز استریل های مختلف با کاربردهای متفاوت در بازار موجود هست که ما هرکدام از آن‌ها را به‌صورت کامل توضیح می‌دهیم. گازهای طبی به دو نوع استریل و غیر استریل موجود هستند که ما در این بخش به گازهای استریل طبی می‌پردازیم.  گاز استریل چسب دار  یکی از گازهای استریل طبی است که در ادامه با جزیئات آن را برایتان معرفی کردیم.
یکی از دسته‌بندی‌های گازهای طبی به دو صورت خط دار و بدون خط  هست.
•    گاز استریل خط‌دار: گازهای استریل خط‌دار برای جراحی استفاده می‌شوند؛ تا در صورت وجود آن‌ها در بدن بیمار با عکس برداری با اشعه ایکس متوجه آن‌ها شوند.•
گاز استریل بدون خط: گازهای استریل ساده یا بدون خط برای تمامی نقاط بدن بغیر از اجزای داخلی بدن امکان استفاده دارد.
گازهای استریل به‌طور استاندارد با نوع نخ ۲۰ یا ۳۰  و با تعداد رشته‌های نخ  ۱۷ یا ۲۰ رشته در هر سانتی‌متر مربع ساخته می‌شود؛ که در سایز ۱۰× ۱۰ موجود هستند.
از دیگر دسته‌بندی‌ها که باید به آن پرداخت گازهای استریل باریم و ساده هستند.
•    گازهای استریل باریم: این نوع گازها باعث انعقاد خون سریع در بیمار می‌شود. گاز استریل باریم جذب بسیار بالایی دارد در نتیجه موجب توقف خونریزی می‌شود.
•    گازهای استریل ساده: این نوع گاز استریل کاربرد متفاوت و بیشتری دارد. گاز استریل ساده پس از خارج شدن از پک باید به‌سرعت مورد استفاده قرار بگیرد. چرا که اگر این‌کار به‌سرعت صورت نگیرد حالت استریل خود را از دست می‌دهد.
انواع گاز استریل طبی
•    گاز استریل چسب دار: گازهای استریل چسب دار انعطاف‌پذیری بالایی دارند که اجازه می‌دهند به‌ آسانی بر روی زخم جای گیرند.
این نوع گاز استریل سه لایه با مرطوب نگه‌داشتن محیط زخم، امکان بهبود سریع‌تر را به بیمار می‌دهد. چسب آن له زخم نمی‌چسبد بلکه از آن محافظت کرده و از ورود هرگونه باکتری جلوگیری می‌کند.
•    گاز استریل وازلینه:  این نوع گاز استریل به روغن وازلین آغشته شده‌است و به‌عنوان پانسمان برای زخم، تمیزکردن بریدگی‌ها و زخم‌های باز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گاز استریل وازلینه
گاز استریل وازلینه به‌علت چسبندگی که دارد در برابر ورود هرگونه باکتری جلوگیری می‌کند و امکان جداشدن آسان آن از زخم را تیز به شما می‌دهد و دیگر نیاز به نگرانی درمورد نحوه جداسازی پانسمان از زخم بدون درد نیست.
همچنین گاز استریل وازلینه با دارا بودن خاصیت روغنی موجب رطوبت‌رسانی به پوست می‌شود و از تحریک‌شدن پوست جلوگیری می‌کند. فقط باید دقت کرد که پس از مرطوب‌شدن و برخورد با آب به‌سرعت تعویض شود.

گاز غیر استریل طبی

گاز های غیر استریل معمولا به‌صورت کیلویی و زیاد تولید می‌شوند و کاربردهای متفاوتی دارند. این نوع از گازهای طبی به دلیل کاربردهای مختلف استریل نمی‌شوند و باید فرد مصرف‌کننده  هنگام پانسمان خودش آن را استریل کند.

گاز طبی غیر استریل

تاثیر نوع نخ در گاز استریل

نکته‌ی قابل توجه در گازهای استریل این است که هراندازه که نخ‌ها نازک‌تر باشند جذب بالاتر می‌رود. بنابراین در عمل‌ها و یا مواردی که نیاز به جذب بالای خون و… می‌باشد از گاز استریل‌هایی بانخ ۱۰ استفاده می‌شود.

تاثیر تعداد لایه در استفاده از گاز استریل 

این سوال ممکن است برای شما نیز جالب باشد و یا به‌دنبال حواب آن برای خرید گاز استریل باشید. باید کفت که به‌طور کلی تاثیری ندارد و لایه‌های آن‌ها بسته به نیاز شما هستند. به‌این صورت که لایه‌های بیشتر به‌دلیل صخامت مناسب زخم‌های بزرگ‌تر و عمیق‌تر استفاده می‌شود.

سخن پایانی

ما در این مقاله به انواع گازهای استریل و کاربرد آنها پرداختیم. باتوجه به ویژگی‌های ذکر شده برای هرکدام از آن‌ها می‌توانید باتوجه به نیازتان آن‌ها را خریداری کنید. اگر تجربه‌ای در خرید و یا استفاده از آن‌ها را دارید؛ با ما در کامنت‌ها به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

•    نوع و تعداد نخ در گازها چه تاثیری دارد؟
هرچه اندازه نخ‌های آن کمتر و ظریف‌تر باشد؛ جذب آن‌ها بیشتر می‌شود.

•    کاربرد گاز استریل چسب‌ دار چیست؟
این نوع گاز علاوه بر جذب خون و ترشحات زخم، از ورود میکروب به آن جلوگیری می‌کند. بعلاوه اینکه با مرطوب نگه‌داشتن محیط زخم موجب تسریع بهبود زخم می‌شود.

•    تفاوت گاز استریل خط‌دار و بدون خط در چیست؟
گاز استریل خط‌دار برای جراحی و استفاده برای اجزای داخلی بدن است. در‌صورتی که نوع بدون خط آن برای تمامی نقاط بدن بغیر از اجزای داخلی بدن به‌کار می‌رود.