به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر صالحی در نشست شورای عالی راهبردی استان قزوین که شامگاه پنجشنبه در سالن جلسات مرکز رشد علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان قزوین برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از استاندار و نماینده ولی فقیه به جهت برگزاری این جلسه تشکر میکنیم که زمینه برگزاری چنین جلسهای را فراهم کردند تا دوستداران قزوین و علاقهمندان به این مسیر بتوانند با همافزایی، همفکری و همدلی، آینده استان قزوین را ترسیم کنند.
وی عنوان کرد: استان قزوین یک استان استراتژیک و استانی است که مقام معظم رهبری در سفری که به این استان داشتند، به مطالب مختلفی درخصوص جایگاه ویژه استان قزوین چه در ابعاد علمی و مفاخر علمی کشور، چه در ابعاد کشاورزی و صنعتی و سایر مسائل اشاره کردند.
وی افزود: قزوین استانی است که از نظر جمعیت استان بزرگی نیست، اما جمعیت دانشجویی قابل توجهی دارد. از سوی دیگر، به عنوان چهارمین استان صنعتی کشور محسوب شده و چهارراهی است که بسیاری از استانها از طریق قزوین به سایر نقاط کشور دسترسی پیدا میکنند.
این مسئول تأکید کرد: دریای مازندران که امروزه ما به آن دریای مازندران میگوییم، هنوز دیگران آن را با عنوان دریای کاسپین میشناسند. این موضوع اهمیت استان قزوین را در سیر تاریخ نشان میدهد.
وی ادامه داد: اینکه قزوین در طول تاریخ و بعد از انقلاب رشد کرده، طبیعی است و این جای تقدیر دارد. چنانچه پیش از تبدیل شدن به استان نیز سمینار رشد و توسعه قزوین به همت حضرت آیتالله باریکبین برگزار شد که بنده هم در خدمت ایشان بودم. مفاخر دیگری نیز در آن جلسه حضور داشتند و اکنون میبینید که اغلب اشخاص شاخص در سمینار رشد و توسعه قزوین سهیم بودند. این سمینار باعث مبنایی شد که قزوین استان شود.
تأکید بر نیاز به تلاش بیشتر در حوزههای آموزش و سلامت
صالحی با تأکید بر اینکه قزوین از زمانی که استان شد رشد چشمگیری داشته است، عنوان کرد: به زعم رشد استان در حوزههای مختلف، امروز ما متوجه شدیم که هنوز در برخی حوزهها، به ویژه در حوزه آموزش و حوزه سلامت، نیاز به تلاش بیشتری است. چراکه ما از سطح متوسط نیز عقبتر هستیم.
وی یادآور شد: در حوزه آب نیز نیازمند تلاش بیشتری هستیم. البته در برخی حوزهها زیرساختها وجود دارد و اگر ما به مسائل مهم توجه جدی نداشته باشیم، نمیتوانیم سایر حوزهها را پیش ببریم. در جلسه امروز، موضوع اصلی آب بود و پیشنهادهای خوبی در این حوزه مطرح شد.
صالحی افزود: یکی از پیشنهادهای مهم، صرفهجویی در مصرف آب است. صرفهجویی در آب خودش یک منبع آب است. اگر این شورا ادامهدار باشد و بتوانیم یک مسئله را جدی بگیریم و حل کنیم، این نقطه امیدی است و سایر مسائل نیز به همین روش مرتفع خواهد شد.
تأکید بر تقویت رابطه حکمرانی و ملت
وی خاطر نشان کرد: برای حل چالشهای قزوین نیازی نیست از ظرفیت افراد غیربومی استفاده کنیم. ما خود باید برای این استان تلاش کنیم. اگر مردم قزوین به مدیریت و حکمرانی خود اعتماد کرده و به میدان بیایند، بیشک چالشها مرتفع خواهد شد. این اقدام نیازمند تقویت رابطه حکمرانی و ملت است.
صالحی ابراز کرد: اعتقادم بر این است که باید کار ریشهای انجام دهیم. از آموزش و پرورش شروع کنیم. آموزش و پرورش سنتی که ما داشتیم دیگر پاسخگو نیست. با توجه به وضعیت رسانههای امروز، اگر ما زودتر وارد عرصه نشویم و خردسالان خود را از همان خردسالی با شیوههای درست نسبت به مسئولیتهای اجتماعی خودشان تربیت نکنیم، گرفتار خواهیم شد.
وی ادامه داد: ما باید از همان ابتدا مسئولیتهای فرهنگی و اجتماعی را به فرزندانمان بیاموزیم تا در بزرگسالی به یک مسئول تبدیل شود.