۳ چالش فضای سبز، مسکن و هویت محلات در استان اصفهان

۳ چالش فضای سبز، مسکن و هویت محلات در استان اصفهان

به گزارش خبرنگار مهر، محمد یوسف‌زاده ظهر چهارشنبه در جلسه طرح جامع اصفهان، تأکید کرد که نقشه‌های پایه‌ای شهری پس از ۱۰ تا ۱۵ سال به‌روزرسانی نشده‌اند و این تأخیر در ارائه آمار و اطلاعات دقیق، برنامه‌ریزی‌های کلان را با چالش مواجه کرده است.

وی از کارشناسان خواستار استفاده از منابع متنوع برای به‌روزرسانی داده‌ها شد تا تصمیم‌گیری‌ها مبتنی بر واقعیت‌های روز باشد.

مدیرکل دفتر فنی استانداری اصفهان تصریح کرد: یکی از چالش‌های مطرح‌شده، بحث فضای سبز و مصرف آب در اصفهان است زیرا میزان فضای سبز شهر و تناسب آن با منابع آبی موجود و نیز لزوم بازنگری در آمار و ارقام خدماتی را پررنگ کرده است.

وی ادامه داد: این اعداد و آمار نه‌تنها مبنای اقدامات آتی هستند، بلکه می‌توانند به شفاف‌سازی در مباحثی مانند اتهامات واردشده به شهر کمک کنند.

یوسف‌زاده گفت: در بخش مسکن و سکونت، مطالعات نشان می‌دهد که اصفهان با کمبود جدی مسکن روبه‌رو نیست، اما مسئله تنها به “سکونت شبانه‌روزی” محدود نمی‌شود بلکه کیفیت خدمات شهری، توزیع امکانات و هویت محلات از جمله مواردی است که نیاز به توجه ویژه دارد.

مدیرکل دفتر فنی استانداری اصفهان گفت: برخی محلات به‌دلیل هویت تاریخی و فرهنگی خود، نیازمند توسعه‌های هدفمند هستند، حتی اگر مشکل کمبود مسکن وجود نداشته باشد.

وی بیان کرد: تخلفات ساختمانی و اسکان غیررسمی نیز از دیگر معضلات شهر اصفهان است که بررسی علل این تخلفات، از جمله نقص در ضوابط شهرسازی یا طرح‌های ناقص، ضروری است.

یوسف‌زاده بیان کرد: همچنین، افزایش اجاره‌بها در سال‌های اخیر نه‌تنها به‌دلیل هزینه‌های ساخت، بلکه تحت تأثیر عوامل فرهنگی و قانونی بوده که نیازمند تحلیل دقیق‌تر است.

وی در پایان با تاکید بر لزوم انطباق شهر با شرایط محیطی (مانند خشکسالی) و یافتن راهکارهای فنی برای توسعه پایدار افزود: تاکید ما این است که اصفهان بتواند بدون تهدید هویت محلات، به رشد خود ادامه دهد./