به گزارش خبرنگار مهر، احسان گرایلی شامگاه دوشنبه در نشست خبرنگاران خانه مطبوعات استان خراسان رضوی بر اهمیت فضای گفتگو، پذیرش تفاوتها و نقش رسانه بانشاط در پیشبرد توسعه اجتماعی تأکید کرد.
سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی بر ضرورت تقویت تعامل و گفتوگو در جامعه و رسانهها تأکید کرد و گفت: فضاهای غیررسمی و جمعهای صمیمی میتواند محل رشد رفتارهای بهتر و تمرین پذیرش دیگری باشد.
وی با بیان اینکه «پاسخگویی وظیفه مدیران است»؛ تصریح کرد: متأسفانه فرهنگ پاسخگویی و نقدپذیری در ما ضعیف است و تجربه جنگ ۱۲ روزه نیز نشان داد که در عرصه اطلاعرسانی و راهبری رسانه، آمادگی کافی نداریم.
گرایلی در ادامه گفت: توسعه واقعی زمانی شکل میگیرد که همه ابعاد آن دیده شود و بازوی اصلی توسعه، آزادی و شفافیت است.
سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی با تأکید بر اینکه «شفافسازی رویکرد اصلی استانداری در تعریف توسعه است»؛ اظهار کرد: تحقق این هدف، نیازمند فعالیت حرفهای رسانههاست.
وی افزود: امروز هر فردی در فضای مجازی فعال است، بستری برای انتقال اطلاعات و آگاهیبخشی فراهم کرده و این فضا باید بهدرستی مدیریت شود.
گرایلی ادامه داد: اگر نتوانیم پیرامون خود را با وجود اختلاف نظر و دیدگاه بپذیریم، امکان گفتوگو و تعامل وجود نخواهد داشت و رسانهها نقش مهمی در تحقق این همپذیری دارند.
سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: فهم متقابل از دیگران، لازمه تعامل است. کسی که با ما مخالف یا منتقد است، الزاماً دشمن ما نیست؛ بلکه باید در فضایی گرم، صمیمی و محترمانه با اختلاف دیدگاه، بستر توسعه را فراهم کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: نبود مهارتهای گفتگو و تعامل، گاهی خساراتی به ما وارد کرده و خانه مطبوعات باید در راستای تأمین نیازهای اولیه و بهبود حال عمومی خبرنگاران و فعالان رسانهای نیز گام بردارد.
گرایلی با اشاره به شاخصهای اثربخشی رسانهها گفت: اثرگذاری رسانهها بر افکار عمومی و تصمیمسازی خارج از استان، از مهمترین شاخصهای ارزیابی رسانههاست، هرچند عملکرد حرفهای دستگاههای حاکمیتی نیز میتواند زمینهساز حرفهایتر شدن رسانهها باشد.
سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: توسعه اجتماعی نیازمند بستری برای انتقال سوالات و گفتگو است و رسانه نقش کلیدی در این زمینه دارد و هر رسانهای باید برای پذیرش نگاهها و سبکهای زندگی متفاوت آماده باشد، چرا که توسعه بدون پذیرش نگاه دیگری امکانپذیر نیست.
وی خاطرنشان کرد: نشستهای گرم و صمیمی و استفاده از ظرفیتهای مشترک سبب نزدیکی دلها و تمرین تحمل و پذیرش در جامعه میشود. رسانه نیز زمانی میتواند نقش مؤثری ایفا کند که حال اعضای آن خوب باشد و نیازهای حداقلی فعالان حوزه رسانه تأمین شود.
گرایلی با یادآوری تلاشهای گذشتگان، نقش جلسات هماندیشی و فضای گفتگو را در شکلگیری توسعه اجتماعی یادآور شد و تأکید کرد: باید تلاش کنیم کنار هم باشیم، گفتگو کنیم و با همدلی بر موانع پیش رو غلبه کنیم، چرا که توسعه امروز مدیون رویکرد و تلاش انسانهایی است که گاهی ناشناس ماندهاند.
گفتنی است؛ خبرنگاران نیز دغدغهها، پیشنهادها و مطالبات خود را در حوزههایی همچون امور رفاهی، بیمه، تعامل دستگاهها، مسکن خبرنگاران، سواد رسانه، جریانسازی، اطلاعرسانی در بحران جنگ ۱۲ روزه، ایجاد زیستبوم رسانه، جانمایی دفتر خانه مطبوعات، شفافیت و دسترسی آزاد به اطلاعات، با سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری در میان گذاشتند.