امکان اسکان ۱۵ هزار زائر در تمرچین؛فعالیت مرز ۲۴ ساعته شد

امکان اسکان ۱۵ هزار زائر در تمرچین؛فعالیت مرز ۲۴ ساعته شد

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها- سکینه اسمی: با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، مرز تمرچین در شهرستان پیرانشهر آذربایجان غربی برای چهارمین سال متوالی به عنوان یکی از گذرگاه‌های اصلی برای تردد زائران، به ویژه از شمال غرب کشور و کشورهای همسایه نظیر ترکیه و آذربایجان، آماده‌سازی می‌شود. این مرز که تنها گذرگاه رسمی آذربایجان غربی با شمال عراق است، با کاهش مسافت، زمان و هزینه سفر، نقش کلیدی در تسهیل زیارت عتبات عالیات ایفا می‌کند.

تمامی دستگاه‌های اجرایی استان آذربایجان غربی برای ارائه بهترین خدمات به زائران سیدالشهدا (ع) در مرز تمرچین بسیج شده‌اند. این اقدامات شامل تکمیل زیرساخت‌های پایانه‌های مرزی، دو یا چهاربانده کردن مسیرها، فروش بلیت‌های رفت و برگشت و نظارت مستمر بر نحوه خدمات‌رسانی است.

۲۴ ساعته شدن فعالیت مرز تمرچین، امکان اسکان ۱۵ هزار زائر اربعین حسینی، ایجاد پارکینگ برای ۵۰ هزار خودرو بخش دیگری از زیرساخت‌ها برای استقبال از زائران حسینی در مرز است.

ارائه خدمات به زائران اربعین در مرز تمرچین ۲۴ ساعته شد

ناظر گمرکات آذربایجان‌غربی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی در پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر شبانه‌روزی شد.

خالد جنگ‌جو گفت: با توجه به استقبال زائران اربعین حسینی برای تردد از پایانه مرزی تمرچین پیرانشهر، ارائه خدمات ترخیص مسافر و کالاهای همراه مسافر در این پایانه به صورت شبانه‌روزی انجام می‌شود.

ناظر گمرکات آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه تمام ظرفیت‌های لازم برای تسهیل در تردد زائران در پایانه تمرچین به کار گرفته می‌شود، افزود: تردد زائران در این پایانه بدون هیچ‌گونه محدودیت انجام و از ظرفیت‌های موجود در این خصوص استفاده خواهد شد.

فراهم شدن امکان اسکان شبانه روزی ۱۵ هزار زائر در مرز تمرچین

وی در خصوص افزایش گیت‌های ورود و خروج زائران گفت: این موضوع در ستاد اربعین استان آذربایجان‌غربی در حال بررسی است و در صورت لازم محقق می‌شود.

جنگ‌جو مرز تمرچین را به‌عنوان ظرفیت بالقوه استان برای تردد زائرین اربعین حسینی عنوان کرد و افزود: این مرز به‌عنوان پیشانی برتر استان برای تردد زائرین با ظرفیت‌هایی، چون آب و هوای مساعد و خدمات‌رسانی مناسب و همچنین نزدیکی به چند کشور همسایه، فرصت مناسبی برای تردد زائرین داخلی و خارجی است.

ناظر گمرکات آذربایجان‌غربی با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های پیرانشهر برای استقبال و پذیرایی از زائران اربعین حسینی گفت: طبق اعلام مسئولان پیرانشهر امکان اسکان شبانه بیش از ۱۵ هزار نفر زائر و پارکینگ برای ۵۰ هزار دستگاه خودرو در این شهرستان وجود دارد.

مراکز خدمات بین راهی در مرز تمرچین تجهیز شوند

رضا رحمانی استاندار آذربایجان غربی در آخرین جلسه ستاد اربعین استان با اشاره به اینکه حضرت امام حسین علیه السلام و واقعه عاشورا و همچنین اربعین حسینی مسیر حرکت ما انسان‌ها را نشان می‌دهد، گفت: هویت و ماهیت پیاده روی اربعین حسینی هویتی فرهنگی است و هماهنگی و یکپارچه سازی فعالیت‌های اجرایی و فرهنگی ستاد اربعین باید در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه همه طرح‌های اجرایی در راستای ایجاد زیر ساخت‌های اربعین حسینی در زمان مقرر باید به اتمام برسد، افزود: برای تردد بهتر زائران، کل مسیر از سه راهی نقده، حیدر آباد و به سمت نقده و کل مسیرهای منتهی به مرز تمرچین باید ایمن سازی، تکمیل روشنایی و استفاده از خط کشی‌های مناسب انجام شود.

رحمانی تصریح کرد: از منابع موجود برای ایجاد امکانات برای زائران از جمله خدمات بین راهی تجهیز نمازخانه‌ها و رستوران‌ها بین راهی استفاده شود.

اربعین نماد وحدت و همدلی است

رحمانی افزود: پروازهای ارومیه به نجف افزایش خواهد یافت و برای رسیدن زائران از سراسر کشور به مرز تمرچین از طریق راه آهن پیگیری‌های لازم انجام می‌شود.

استاندار آذربایجان‌غربی بااشاره به اینکه اربعین حسینی هم دلی و اتحاد مردم این استان را به نمایش گذاشته است، گفت: اربعین نماد وحدت و همدلی است و فرصت مناسبی است تا مردم بیشتر در کنار یکدیگر باشند.

وی همچنین به شناسنامه دار شدن موکب‌ها اشاره کرد و افزود: موکب‌داران از اقشار مختلف جامعه ظرفیت‌های زیادی دارند که هم از نظر فرهنگی و اجتماعی می‌توان از این ظرفیت‌ها استفاده کرد.

تمرچین میعادگاه عاشقان حسینی

مرز تمرچین که در شهرستان پیرانشهر، در جنوب این استان واقع شده، برای چهارمین سال پیاپی به‌عنوان یکی از ۶ گذرگاه رسمی اعزام زائران به عتبات عالیات در ایام اربعین معرفی شده و اکنون در کانون توجه عاشقان حسینی، نهادهای خدمات رسان و مسئولان اجرایی قرار گرفته است.

این مرز که تنها گذرگاه رسمی استان به اقلیم کردستان عراق به شمار می‌رود، از سال ۱۴۰۲ به طور رسمی در چرخه تردد زائران قرار گرفته و توانسته نقش مهمی در تسهیل و تسریع سفر معنوی مردم ایفا کند.

ویژگی‌های منحصر به‌فرد مرز تمرچین، از جمله نزدیکی جغرافیایی آن به مسیر کربلا و آب‌وهوای مطبوع منطقه در ایام محرم و صفر، باعث شده تا این گذرگاه به گزینه‌ای محبوب برای زائران استان‌های شمالی، شمال‌غربی و حتی زائرانی از کشورهای همسایه مانند جمهوری آذربایجان و ترکیه تبدیل شود.