خدمات تخصصی بهزیستی در استان بوشهر توسعه می‌یابد

خدمات تخصصی بهزیستی در استان بوشهر توسعه می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، رضا محمودی صبح سه‌شنبه در دیدار با رئیس کل دادگستری استان بوشهر ضمن تشریح اهم فعالیت‌های بهزیستی در حوزه‌های توانبخشی، حمایتی، اشتغال‌زایی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، بر نقش حیاتی همکاری‌های بین‌بخشی، به ویژه با قوه قضائیه، در پیشبرد اهداف سازمان تاکید کرد.

وی با اشاره به چالش‌های موجود، به‌ویژه در زمینه تأمین فضاهای مناسب برای مراکز تحت پوشش و ارائه خدمات تخصصی‌تر، خواستار مساعدت و حمایت‌های قانونی و اجرایی از سوی دستگاه قضائی در استان بوشهر شد.

فعالیت ۴۲ مرکز توانبخشی

معاون توانبخشی بهزیستی بهزیستی استان بوشهر با اشاره به وجود ۴۲ مرکز توانبخشی که ۱۳ مرکز آن شبانه‌روزی شامل مراکز نگهداری سالمندان، معلولین ذهنی و جسمی، و همچنین ۲۳ مرکز روزانه، بر گستردگی خدمات این سازمان تاکید کرد.

محمد کرمی به ارائه خدمات ویزیت در منزل برای سالمندان و معلولین در ۶ مرکز اشاره کرد و با بیان اینکه در حال حاضر ۳۲ هزار و ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم تحت پوشش این سازمان قرار دارند و از خدمات مختلفی از جمله کمک‌های تحصیلی، دانشجویی، حق پرستاری و مستمری بهره‌مند می‌شوند، چالش اصلی در حوزه سالمندان را هزینه‌های بالای نگهداری دانست.

وی ادامه داد: در حالی که هزینه تمام شده نگهداری هر سالمند در مراکز خصوصی حدود ۳۰ میلیون تومان است، بهزیستی یارانه پرداختی به مراکز را به طور میانگین حدود ۱۱ میلیون تومان و برای سالمندان دارای خانواده حدود ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کند که این امر فشار مالی مضاعفی بر مراکز وارد می‌آورد.

کرمی با ابراز امیدواری نسبت به حمایت‌های دستگاه قضا و خیرین در جهت رفع این چالش‌ها و بهبود ارائه خدمات به جامعه هدف، از همکاری‌های مؤثر با قوه قضائیه قدردانی کرد و خواستار پیگیری جدی‌تر مسائل مربوط به تأمین اماکن و حمایت از مراکز شد.

حمایت از افراد آسیب‌دیده

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی استان بوشهر نیز در این نشست با بیان اینکه بهزیستی در انجام وظایف خود به ویژه در خصوص حمایت از افراد آسیب‌دیده، نیازمند همکاری بیشتر با دادگستری است، گفت: حدود ۵,۸۳۵ خانوار تحت حمایت بهزیستی نعمت خدماتی چون مستمری و تحصیل فرزندان خود را دریافت می‌کنند و همچنین نزدیک به ۵۰۰ کودک تحت مراقبت در خانواده‌ها هستند و تلاش ما جلوگیری از ورود این فرزندان به مراکز شبانه‌روزی است.

فرزانه فیروزی تأکید کرد: در حالی که ما با چالش‌هایی از جمله کودکانی که به دلیل ناکامی‌های خانوادگی به مراکز بهزیستی منتقل می‌شوند رو به رو هستیم، انتظار می‌رود تاما در فرایندهای تصمیم‌گیری لحاظ شود.

رویکرد چندوجهی در ساماندهی کودکان کار و خیابانی

سرپرست اداره فوریت‌های اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی استان بوشهر، با تأکید بر رویکرد چندوجهی در ساماندهی کودکان کار و خیابانی، بیان کرد: همکاری تخصصی با دستگاه قضائی، امکان شناسایی دقیق‌تر این کودکان و ارائه خدمات حمایتی و مشاوره‌ای هدفمند را فراهم آورده است و در این راستا، پس از شناسایی کودکان، تیم‌های مددکاری و روانشناسی بهزیستی، وضعیت فردی و خانوادگی آن‌ها را ارزیابی کرده و بر اساس نیازهای خاص هر کودک و خانواده، مداخلات تخصصی طراحی و اجرا می‌شود.

معصومه خلیقی‌نسب همچنین به همکاری تخصصی بهزیستی و دادگستری در زمینه حمایت از اتباع خارجی اشاره کرد و گفت: با توجه به حضور تعداد قابل توجهی از اتباع خارجی در استان بوشهر، ارائه خدمات مددکاری و حمایتی به این افراد، از اولویت‌های بهزیستی است و در این راستا، کارشناسان بهزیستی به صورت مستمر در اردوگاه‌های محل اسکان اتباع حضور یافته و خدمات مشاوره‌ای و مددکاری لازم را به آن‌ها ارائه می‌دهند.

سرپرست اداره فوریت‌های اجتماعی بهزیستی بوشهر با تأکید بر اهمیت هم‌افزایی تخصصی بین دستگاه‌های مختلف، بیان کرد: تجربه نشان داده است که همکاری تخصصی بین بهزیستی و دادگستری، نقش بسزایی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و بهبود وضعیت اقشار آسیب‌پذیر جامعه داشته است و امیدواریم با تداوم این همکاری‌ها و استفاده از ظرفیت‌های تخصصی هر دو دستگاه، بتوانیم گام‌های مؤثری در جهت ارتقای سلامت اجتماعی جامعه برداریم.