بیماری های خاص و صعب العلاج به ۲۵۰ مورد در سال ۱۴۰۴ افزایش یافت

بیماری های خاص و صعب العلاج به ۲۵۰ مورد در سال ۱۴۰۴ افزایش یافت

دکتر محمدرضا رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: ایجاد صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، اقدامی مهم برای بیماران که دچار مشکلات جدی، مبتلا به بیماری‌های پرهزینه و بیماری‌هایی که هزینه طولانی مدت برای بیمار و خانواده‌های آنان ایجاد می‌کند، به شمار می‌رود.

مدیرکل بیمه سلامت خوزستان ادامه داد: خوشبختانه در سال ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی و دولت در اقدامی ارزشمند صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج و نادر را در سازمان بیمه سلامت ایران تأسیس کردند.

وی با بیان اینکه پیش از این ۱۰۷ گروه بیماری مشمول خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج می‌شدند، افزود: بیمه سلامت با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت، ارائه خدمات در صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج را آغاز کرد و بسته‌های خدمتی برای برخی از بیماری‌های تحت پوشش صندوق در نظر گرفته است.

رضایی افزود: ممکن است برای برخی بیماری‌ها بسته حمایتی در نظر گرفته نشده باشد، اما تاکید می‌شود که این بیماری‌ها به صورت خارج از ضوابط تحت پوشش قرار می‌گیرند و هزینه‌های درمان آنها از طریق این صندوق پرداخت می‌شود.

مدیرکل بیمه سلامت خوزستان عنوان کرد: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، یک چتر حمایتی برای هزینه‌های کمرشکن حوزه سلامت است و تا حدی از مردم در برابر هزینه‌ها حمایت می‌کند.

افزایش بیماری‌های خاص و صعب العلاج

مدیرکل بیمه سلامت خوزستان درباره افزایش تعداد گروه‌های بیماری‌های تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: در سال جاری، تعداد گروه‌های بیماری‌های تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج از ۱۰۷ گروه به ۱۳۰ گروه افزایش یافته و بیمه سلامت با همکاری وزارت بهداشت نسبت به شناسایی بیماری‌های دیگر و گنجاندن آن‌ها در لیست بیماری‌های صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج اقدام کرده است.

وی گفت: در مجموع اکنون بیش از ۲۵۰ بیماری خاص در قالب ۱۳۰ گروه بیماری از خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج بهره‌مند می‌شوند. به طور مثال، برای «سرطان‌ها» و «بیماری‌های متابولیک» یا «پیوند عضو» یک عنوان در نظر گرفته‌ایم یعنی هرکدام از این بیماری‌ها دارای یک عنوان اختصاصی هستند.

رضایی در خصوص اعتبار صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: در زمان آغاز به کار صندوق حمایت از بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج، اعتبار ۵ هزار میلیارد تومانی (همت) برای آن در نظر گرفته شده بود که سهم استان خوزستان از این مبلغ ۳۳۰ میلیارد تومان بود و به تدریج این اعتبار افزایش یافت به طوری که در سال جاری اعتبار این صندوق به ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است و سهم این صندوق در استان‌ها پس از شناسایی بیماران جدید و نشان‌دار شدن آنها اعمال می‌شود و امیدوارم که با اصلاح فرآیندها و اطلاع‌رسانی به مردم بتوانیم ارائه خدمات را گسترش دهیم و با منابعی که در اختیار بیمه سلامت خوزستان قرار می‌گیرد، بیشتر به مردم کمک کند.