
به گزارش وبدا،نشست رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی قم، خراسان شمالی و بم با دکتر کرمانپور رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در محل ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد.
به گزارش وبدا، در این نشست بر ضرورت بازتعریف نقش روابط عمومیها در دوران جدید، ترمیم ارتباطات درون و بینبخشی، صدای بی صدایان، تقویت جایگاه سلامت در جامعه، بهرهگیری از ظرفیتهای علمی، منطقهای و انسانی دانشگاهها و تقویت حضور دانشگاهها در سطح ملی و بینالمللی تأکید شد.
این نشست با هدف بررسی راهکارهای تقویت جایگاه روابط عمومی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و بهرهبرداری مؤثر از ظرفیتهای ارتباطی و اطلاعرسانی برگزار شد.
در ابتدای جلسه، دکتر کرمانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با اشاره به تحولات گسترده در فضای رسانهای و اجتماعی، بر ضرورت حرکت بهسوی یک نگاه علمی، تحلیلی و مردممحور در حوزه ارتباطات سلامت تأکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: روابط عمومی دانشگاهها باید از کارکردهای سنتی و صرفاً تبلیغاتی فاصله بگیرند و به جایگاهی برسند که نقش فعال در تصمیمسازیها، روایتسازی مبتنی بر واقعیت و انتقال دقیق پیامها به بدنه سلامت و جامعه ایفا کنند.
روابط عمومی، همراه تصمیمساز نه صرفاً مبلغ
دکتر کرمانپور، تأکید کرد که باید نقش روابط عمومیها بازتعریف شود؛ بهگونهای که این واحدها نهفقط مجری تبلیغات یا گزارشنویس، بلکه بهعنوان تحلیلگر، روایتساز و شریک راهبردی رئیس و معاونین دانشگاه شناخته شوند.
وی خاطرنشان کرد: حضور رسمی و مستمر مدیران روابط عمومی در شورای دانشگاه باعث میشود روابط عمومی در جریان جزئیترین تصمیمات قرار گیرد و بتواند بهموقع و با دقت، روایت دست اول این تصمیمات را برای جامعه دانشگاهی، تیم سلامت و مردم روایت و تبیین کند.
تقویت جایگاه رسانهای دانشگاهها و پاسخگویی به مردم
دکتر کرمان پور همچنین تاکید کرد که روابط عمومی دانشگاهها با شناسایی استعدادهای درونسازمانی از جمله دانشجویان، اساتید، پژوهشگران و کارکنان، ظرفیتهای پنهان را فعال کرده و از آنها در مسیر تبیین جایگاه سلامت و توسعه روایتهای امیدبخش بهرهبرداری کنند.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در این نشست بر تأمین تجهیزات مورد نیاز واحدهای روابط عمومی، ارتقاء زیرساختهای ارتباطی، آموزش مستمر نیروی انسانی و افزایش حضور فعال در شبکههای اجتماعی و فضای رسانهای کشور تأکید کرد.
در ادامه جلسه، رؤسای دانشگاههای قم، خراسان شمالی و بم نیز با مرور تجربیات و چالشهای دانشگاههای خود، بر لزوم بازنگری در رویکردهای ارتباطی و مدیریتی تاکید کردند.
رؤسای دانشگاهها معتقد بودند که باید ارتباطات درونبخشی و بینبخشی بهصورت جدیتر مورد بازنگری قرار گیرد، چراکه تقویت این ارتباطات، زمینهساز افزایش کار تیمی، ارتقاء بهرهوری سازمانی و رضایتمندی بدنه علمی و دانشجویی خواهد بود.
همچنین برخی رؤسا از نحوه برخورد بدنه کارشناسی ستادی و اداری وزارت بهداشت رضایت نداشته و تاکید داشتند هرچقدر ارتباطات کارشناسی وزارت بهداشت با کارشناسان متناظر در دانشگاهها همدلانه، همراهتر و محترمانهتر باشد تقویت کار تیمی را به همراه خواهد داشت و عملکرد دانشگاه ها در حوزه علم و پژوهش و دانشجویی و حمایت از نیروی انسانی هم بیشتر خواهد بود.
ظرفیتهای علمی، منطقهای و بینالمللی باید برجسته شوند
رؤسای دانشگاهها عنوان کردند که علیرغم فعالیتهای گسترده علمی و آموزشی در برخی حوزههای تخصصی، اقدامات دانشگاهها کمتر منعکس میشود که جا دارد مرکز روابط عمومی در این زمینه اقدامات موثرتری نماید،. به باور آنان، این فعالیتها ارزش اطلاعرسانی در سطح ملی را دارند و لازم است روابط عمومیها با جدیت بیشتری به برجستهسازی این ظرفیتها بپردازند.
همچنین برخی از دانشگاهها به ظرفیت ویژه خود در حوزه گردشگری سلامت اشاره کردند. به گفته آنان، موقعیت جغرافیایی خاص شهرهایشان، نزدیکی به مرزها و ارتباطات اجتماعی با کشورهای منطقه، بستر مناسبی برای توسعه گردشگری سلامت فراهم کرده است.
در این جلسه پیشنهاد شد که معاونت درمان و روابط عمومی وزارت بهداشت، حمایت ساختاری و رسانهای از این ظرفیتها داشته باشند تا علاوه بر ارتقاء کیفیت خدمات سلامت برای مردم منطقه، بازار بینالمللی سلامت نیز گسترش یابد.
همچنین در پایان این نشست، روسای دانشگاههای علوم پزشکی قم، خراسان شمالی و بم از وزیر بهداشت، درمان آموزش پزشکی برای افتتاح پروژههای سلامت در استانها نیز دعوت به عمل آوردند و از روابط عمومی خواستند که در جهت تسهیل این سفرها به استانها همکاری کند تا وزیر بهداشت در مناسبتهای مختلف بتوانند از نزدیک از پروژههای مهم در استانها که آماده بهرهبرداری است رونمایی کرده و مردم در جریان دستاوردهای سلامت در جای جای کشور قرار گیرند.