
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مرتضی پنجهشاهی در این زمینه اظهار داشت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۶ درصد افزایش داشته است.
وی تغییر سبک زندگی و افزایش نگهداری حیوانات خانگی را از دلایل رشد موارد حیوانگزیدگی عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه بیماری هاری، یکی از مرگبارترین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، تصریح کرد: متأسفانه در سال گذشته ۱۸ مورد مرگ و در سال جاری ۴ مورد مرگ ناشی از هاری در کشور گزارش شده است که این موضوع نشاندهنده روند افزایشی این بیماری و زنگ خطری برای سلامت عمومی است.
دکتر پنجهشاهی با ابراز نگرانی از وضعیت منطقه، گفت: ثبت ۵۵۲ مورد حیوانگزیدگی در سه ماه نخست سال آماری نگرانکننده محسوب میشود و نیازمند اقدامات فرهنگی و آموزشی گسترده برای کاهش این آمار هستیم.
وی به علائم حیوانات مبتلا به هاری اشاره کرده و افزود: حیوانات مبتلا ممکن است در مراحل اولیه علائم مشخصی نداشته باشند، اما در مراحل پیشرفته علائمی نظیر تغییر رفتار، اضطراب، پرخاشگری، خروج کف از دهان، بیاشتهایی و خشونت در صدا بروز میدهد. در صورت مشاهده این علائم، از نزدیک شدن به حیوان خودداری شود.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان کاشان تأکید کرد: هاری درمان قطعی ندارد و در صورت عدم مراجعه فوری فرد گزیدهشده به مراکز درمان پیشگیری، احتمال مرگ صددرصدی وجود دارد؛ بنابراین مراجعه سریع به مراکز پیشگیری از هاری پس از حیوانگزیدگی (حیوانات اهلی و وحشی) الزامی است.
وی در پایان، آموزش و ارتقای آگاهی عمومی را مؤثرترین راه پیشگیری از این بیماری عنوان کرده و گفت: پیشگیری از هاری نهتنها ساده و کمهزینه است بلکه کاملاً قطعی است.
دکتر پنجهشاهی، از شهروندان درخواست کرد: از تحریک سگها و گربهها خودداری کنند و حیوانات خانگی را واکسینه و با قلاده نگهداری نمایند و در صورت گزش توسط حیوانات، فوراً به نزدیکترین مرکز درمان پیشگیری از هاری مراجعه کنند.