به گزارش خبرنگار مهر، کاظم کاظمی ظهر شنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان بیجار با اشاره به حضور دبیر شورای هماهنگی استان، اظهار کرد: اگر آموزش در سطوح پایهای نادیده گرفته شود، تلاشهای دستگاهها در مراحل درمان و مقابله با آسیبها بینتیجه خواهد ماند.
وی با انتقاد از ضعف آموزشهای روانشناسی کودک و تحصیلی در مدارس افزود: گاه تحقیر دانشآموز توسط معلم یا والدین، آغاز مسیر انحراف نوجوانان به سوی آسیبهای اجتماعی است. برخی دبیران برای خنداندن جمع، به تمسخر دانشآموزان متوسل میشوند، غافل از اینکه این رفتار میتواند زمینهساز اعتیاد، پرخاشگری و حتی اقدام به خودکشی باشد.
کاظمی با انتقاد از وضعیت فضاهای عمومی شهر گفت: پارکهای بیجار عملاً به رستوران روباز تبدیل شدهاند و فاقد امکانات ورزشی هستند. در حالیکه ورزش همگانی میتواند نقش مؤثری در کاهش هیجانات و آسیبهای روحی ایفا کند.
فرماندار بیجار خواستار ورود جدی شهرداری، آموزش و پرورش و سایر دستگاههای مرتبط به موضوع نشاط اجتماعی و توانمندسازی روانی جوانان شد و تأکید کرد: نیازهای عاطفی جوانان نباید نادیده گرفته شود. برخورد چکشی خانوادهها میتواند منجر به سرخوردگی نوجوانان و سوق آنها به سمت مصرف مواد مخدر شود.
وی اظهار داشت: آسیبهای اجتماعی فقط در حاشیه شهر رخ نمیدهد؛ بلکه در مدارس نمونه و در خانوادههای مرفه نیز با آن مواجه هستیم. بسیاری از رفتارهای پرخطر نوجوانان با هدف جلب توجه و اثبات وجود صورت میگیرد.
کاظمی در ادامه افزود: لازم است جلسات اولیا و مربیان صرفاً به جمعآوری کمکهای مالی محدود نشود و فرصتی فراهم شود تا روانشناسان خانوادهها را نسبت به رفتارهای مخرب و اثرات آن بر روان کودک آگاه کنند.
وی همچنین با اشاره به تأثیر احتمالی کمبود ویتامین D بر افسردگی و تمایل به مصرف مواد، پیشنهاد کرد بررسیهایی در این زمینه صورت گیرد و در صورت لزوم مکملهای غذایی در اختیار کودکان قرار گیرد.
فرماندار بیجار در پایان با اعلام آمادگی فرمانداری برای در اختیار گذاشتن فضای لازم به گروههای فعال در حوزه پیشگیری، تأکید کرد: مشکل ما سختافزاری نیست، بلکه به تغییر نگاه و نگرش نیاز داریم؛ بهویژه در حوزه آموزش و ارتباط مؤثر با دانشآموزان