انتقاد خانه مطبوعات همدان از روند اطلاع‌رسانی در استان

انتقاد خانه مطبوعات همدان از روند اطلاع‌رسانی در استان

به گزارش خبرگزاری مهر، خانه مطبوعات استان همدان با صدور بیانیه‌ای بر اهمیت اطلاع‌رسانی شفاف و به‌هنگام تأکید و نسبت به سکوت و تعلل معاونت سیاسی استانداری ابراز نگرانی کرد. در این بیانیه، بر تشکیل فوری شورای اطلاع‌رسانی استان، الزام دستگاه‌ها به پاسخ‌گویی صریح، پایان نگاه انحصاری و لزوم تجدیدنظر جدی در تعامل با رسانه‌ها تأکید شده است.

این نهاد صنفی بر مسئولیت رسانه‌ها در دفاع از حق مردم و خبرنگاران پای فشرده و از مدیران استانی خواسته مسیر تعامل و شفافیت را جایگزین بی‌تفاوتی کنند.

بیانیه مهم خانه مطبوعات استان همدان پیرامون ضرورت خبررسانی شفاف و به‌هنگام، گردش آزاد اطلاعات و نقد عملکرد معاونت سیاسی استانداری همدان به شرح ذیل است؛

خانه مطبوعات استان همدان، به‌عنوان نماینده رسانه‌های رسمی، دارای مجوز و مستقل استان با تسلیت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش، ضمن تأکید بر اهمیت گردش آزاد اطلاعات، خبررسانی شفاف، دقیق و به‌موقع، نگرانی جدی خود را از روند کند، مبهم و غیرپاسخ‌گویانه معاونت سیاسی استانداری همدان در ماه‌های اخیر اعلام می‌دارد.

اطلاع‌رسانی، نه امری تشریفاتی، بلکه وظیفه‌ای حاکمیتی، و حقی مسلم برای مردم و رسانه‌هاست. متأسفانه آنچه در عملکرد معاونت سیاسی استانداری همدان مشاهده می‌شود، فاصله‌ای نگران‌کننده با الزامات این وظیفه دارد. در موارد متعدد، از جمله موضوعات حساس و مورد توجه افکار عمومی، شاهد سکوت، تعلل یا پاسخ‌های ناقص و گاه متناقض از سوی مراجع رسمی بوده‌ایم؛ امری که نه‌تنها اعتبار رسانه‌ها را زیر سوال می‌برد، بلکه زمینه‌ساز شکل‌گیری شایعات و بی‌اعتمادی عمومی می‌شود.

خانه مطبوعات استان همدان معتقد است که استمرار این وضعیت، به منزله بی‌اعتنایی به جایگاه رسانه‌ها، کم‌اهمیت جلوه دادن مطالبه‌گری عمومی و غفلت از نقش اطلاع‌رسانی به عنوان رکن مهم مدیریت افکار عمومی در شرایط پیچیده امروز است.

بر همین اساس، این نهاد صنفی و حرفه‌ای خواستار موارد زیر است؛

۱. تشکیل فوری و بدون تأخیر شورای اطلاع‌رسانی استان همدان با حضور مؤثر و رسمی نمایندگان رسانه‌ها؛

۲. الزام دستگاه‌های اجرایی و مسئول به پاسخ‌گویی صریح، سریع و هماهنگ با رسانه‌ها، به‌ویژه در بحران‌ها و موضوعات مورد حساسیت عمومی؛

۳. پایان دادن به نگاه سلیقه‌ای یا انحصاری در موضوع اطلاع‌رسانی؛

۴. تجدیدنظر جدی در شیوه تعامل معاونت سیاسی با اصحاب رسانه و جایگزینی آن با رویکردی تعاملی، مسئولانه و بر پایه احترام متقابل.

رسانه‌ها در قبال مردم مسئول‌اند و از این رو، نمی‌توانند و نباید در برابر اهمال، تأخیر یا پنهان‌کاری در اطلاع‌رسانی سکوت کنند. ما اعلام می‌کنیم که هیچ توسعه‌ای بدون شفافیت و هیچ آرامشی بدون پاسخ‌گویی دوام نخواهد داشت.

خانه مطبوعات استان همدان هم‌چنان بر نقش خود در دفاع از حقوق صنفی رسانه‌ها، پیگیری مطالبات خبرنگاران و حراست از حق دانستن مردم پای می‌فشارد و در این راستا هرگونه هتک حرمت و بی‌احترامی به خبرنگاران، عکاسان و جامعه خبری همدان را محکوم کرده و انتظار دارد مسئولان اجرایی استان، با درک مسئولیت‌های قانونی خود، مسیر گفت‌وگو، تعامل و شفافیت را جایگزین بی‌تفاوتی و سکوت کنند.